Scandal la Phoenix! Nicu Covaci, în război cu foştii colegi de trupă

Ultima actualizare:

    Nicu Covaci
Nicu Covaci

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a câştigat în instanţă în faţa foştilor săi colegi de trurpă. Astfel, piese precum recum "Mugur de fluier", "Hei, tramvai" sau "Fata verde" nu vor mai putea fi cântate de acum încolo decât cu acordul lui Nicu Covaci. În acelaşi proces, solicitarea lui Nicu Covaci de a primi 400.000 lei drept daune morale de la foştii săi colegi Josef Kappl, Mircea Baniciu, Mani Neumann şi Radu Almăşan a fost respinsă.

«Nu mă interesează banii, mă interesează să nu-şi bată joc de mine şi de piesele mele. Să mă lase în pace! Phoenix trebuie să rămână Phoenix, nu şuşe, nu înmormântări şi avorturi. Nu-mi place când sunt furat şi, în plus, sunt şi batjocorit. Nu le voi permite în niciun caz să îmi mai cânte piesele pentru că nu au fost cinstiţi, nu au fost corecţi», a spus Nicu Covaci, potrivit Ziarul Ring.

«Toţi vin şi pleacă din Phoenix pentru că îşi închipuie că se vor umple de bani, de gagici, de relaţii, de vai de mine... Ei nu ştiu ce eforturi şi ce sacrificii se cer la Phoenix. Cum nu s-au umplut de bani, visurile lor s-au năruit. Adevărul e că, la ora asta, în România, trebuie să-ţi câştigi existenţa cumva şi cu Phoenix, spre ruşinea mea, nu pot să le asigur existenţa. Eu trebuie să trăiesc din concerte, dar eu concerte nu am. Nu am pentru că nu am impresari, nu am manageri, aştia sunt cei care spală banii statului sau ai cui îi spală şi cu mine nu se poate. S-a dus şi vorba că, vezi Doamne, cu Nicu Covaci nu poţi să te înţelegi! Nu, se spală bani cu nemiluita peste tot şi eu am destui duşmani şi nu pot să-mi permit să devin şantajabil vreodată. Eu nu le fac jocurile, de aceea nu sunt în joc», a continuat el.

«Eu, personal, consider că am câştigat procesul pentru că m-a dat în judecată pentru daune morale. Dar interzicerea pieselor compuse sau înregistrate de Nicolae Covaci la UCMR-ADA, acolo da, a câştigat Covaci, dar a pierdut publicul. Omul s-a folosit de neştiinţa şi de naivitatea noastră. Nicolae Covaci pleca la Bucureşti şi declara piesele fără ca noi să ştim. Pe noi ne interesa doar să facem muzică. Eu nu mă aşteptam la acest verdict, judecătorii au gândit matematic, acesta însă e un caz mai complex», a mărturisit Josef Kappl, pentru sursa citată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net