Scrisorile lui Stanca. Dragă Academia Rapid,

simeon stalpnicul png

Ca vechi rapidist, am aşteptat cu multă nerăbdare jocul cu Steaua. Derbi de Liga a 4-a! Cu peste 30 de mii de fani. Asta fu nimic, de vreme ce la prima scânteie pe stadion a început războiul cu mii de capete sparte, petarde, slogane rasiste, anti-agramate, lovind agramatismul cu agramatisme. Pe Decebal, o şleahtă de bronzaţi cu origini clare, strigau ”Mu..e la ţigani!” Mai spuneţi ceva fetelor!...

 Parola ”ţigani” fu deposedată de sensul din DEX, fiind doar o noţiune geografică a Bucureştiului... E clar de ce ţiganii strigau ”Jos ţiganii!” Fu, mult mai dramatic, criminal ce se petrecea în tribune. Terenul de luptă: stadionul, nu gazonul... Meciul, produs mediatic DIGI TV, ”vândut” într-o publicitate agresivă, ar merita un studiu sociologic aprofundat. 

Fotbal? Puţin a contat. Măcar meciul a fost comentat tv de un rapidist a cărui competenţă a surprins plăcut: rapidistul Marian Rada. Care, pe lângă Pancu şi Niko, obişnuiţi ai DIGI, a încercat să mai tempereze stelismul unor ”consacraţi” ca Balint, Dumitrescu, niciodată pătimaşi. Apoi, azi, noţiunile rapidist!/stelist au o semantică total confuză, creată de realităţile&rivalităţile ce ţin mai mult de tribunal... 

Ăsta e fotbalul de azi. Cu Ferefeaua de rigoare. Fotbalul capitalist! În care zisa “Homo homini Lupus” ţine de un fotbal barbar. Doamne, câte efluvii de ură pe Arena Naţională! Căci apropo de evenimentele din Siria, se vede că şi noi, românii, prin bravul său tineret CERE, VREA, RĂZBOI! Sloganul existenţial al generaţiei mele, copii, era: Faceţi Dragoste, nu Război!, Băăăă! Love, not War! Cei de azi cer ”Să moară!”... Război cu orice preţ!

Câtă ură veche a răbufnit pe Arenă! M-a paralizat, uimit. În zisul An al Unirii că poporul ăsta dezbinat fotbalistic, politic, cartieristic, geografic-teritorial, nu mai are nici o şansă. Suntem sortiţi pieirii. Să ne omorâm între noi. Ce invazii ruseşti! Ce unguri avizi de adealuri?! NU!!! Români contra români! Giuleşteni contra stelişti, aurolaci, gunoieri, decrepiţi! Ţigani contra ţigani, arădeni contra timişoreni, ieşeni contra vasluieni... Război româno-român! 

Jalnic spectacol, băieţi din Academia Rapid! Echipa noastră a jucat - obiectiv judecând - civilizat, elegant. Şi Steaua. Fără şi otrăvurile din cea mai barbară tribună oferită vreodată de un post tv în România. Nu meci! Nu derby! MĂCEL! În teren, valori ca Lăcătuş, Iovan, Balint şi Pancu, Niko, Maftei, Voicu au insuflat respect adversarilor. Pe teren nu a fost război, ci o luptă sportivă. Bravo jucătorilor care au sfidat, barbaria de sus! Jos, pe teren, a câştigat echipa cea mai bună, cu mai mulţi înţelepţi - Rapidul... Academia Rapid de care nişte ”intelectuali” raşi în cap şi-mbrăcaţi de moarte fac mişto. Apropo, au ajuns la pârnaie? Căci, iată, viitorul huliganilor care nu au nimic cu sportul: PUŞCĂRIA!

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
cub cristian arsinel png
florin zalomir
balena cu cocoasa islanda foto shutterstock
Nicolae Ciuca Foto gov.ro
image
image
image
image
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
sotie Arsinel jpg
foto 1 arsinel Adevarul (7) jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet (4) jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg