Scrisorile lui Stanca: Dragă Alexandra Dinu,

Ultima actualizare:

    Alexandra Dinu
Alexandra Dinu

Mă bucură vestea premierii tale la Festivalul de la Veneția cu un premiu special, în cadrul galei organizate de revista “Diva e Donna”, fiind considerată personajul anului în Italia.

Ce mă bucură infinit mai tare este că ai obținut această recompensă ca actriță. Adică, pe planul meseriei. Nu precum se face la noi, mai ales în presa mincinoasă și fonflistă. Pe fapte mondene de doi lei. Mă bucur că tu nu ții prima pagină cu o poză prin care să-ți arăți partea de sud a curburilor perfecte sau nordul golaș al sutienului. Or, Doamne ferește, golul alpin. Nici nu te-ai combinat în vederea măritișului cu vreun star bollywoodian. Sau să aduci la mama acasă un actor celebru să deguste sarmale, mamaliga, micci, ciorbitza de vacutza. Pe care apoi să-l uiți. Sau invers. 

Mă bucur că, de fapt, cu acest premiu ai început să dai consistență meritocrației feminine de azi, de la noi. Mărești grupul. Te pui alături de Mariana Nicolesco, Angela Gheorghiu, Maia Simionescu, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Simona Halep… și lista e mare. Femei ale căror nume înseamnă ceva pe lumea asta. Sigur, poate că exagerez, tu ești deocamdată celebră în Italia, apoi în România. Dar EȘTI. Pe meserie. Pe actorie. Nu pe fițe. Nu pe pictoriale în care să-ți arăți ceva… Nu pe cronici nocturne cu aventuri bahice. Și, mai ales, pe celebritatea ta. Care nu are nimic cu aceea a unor surori de profesie fete. Care întrețin presa cu umflăciuni prețioase. La bază, ele au câteva clase - pe când tu ai Clasă - și alea făcute la implacabila “școală a vieții”. Bună și aia, fetelor…

Și mai e ceva. Poate abia acum s-a semnat factic actul de divorț cu Mutu. Poate că acum ești cine ești și nu ”fosta soție a lui Mutu”. Mai ales că, iată, de vreme ce tu te duci în sus, el se afundă, se îneacă în… celebritate. De vreme ce tu pozezi și ești căutată îndeobște de reviste de cinema, el populează presa tabloidă și tot mai rar pe cea sportivă. Tristă poveste… A lui, nu a ta. 

Să fii la fel ca acum, Alexandra. Fii doar tu!

George Stanca, pamflet

image
image
image
image
image
image
banner miron cozma png
banner ionut petrescu png
banner cristi borcea png
"Am și sădit în grădină semințe pentru a avea în curând salate, verdețuri și legume, abia le aștept", ne-a spus vedeta
smiley simon cowell jpg
banner Mihaela Coserariu png