Scrisorile lui Stanca: Dragă Claudiu Săftoiu,

Ultima actualizare:

    Claudiu Săftoiu, noul şef al Televiziunii Române. (Foto: Agerpres)
Claudiu Săftoiu, noul şef al Televiziunii Române. (Foto: Agerpres)

Domnule pdg al TVR, vă aduc la cunoştinţă că într-un articol anterior semnat de noi şi intitulat „ABBA tristă”... publicat imediat posterior consumării semifinalelor Eurovision, am cerut, fără a primi răspuns, câteva date despre:

1. Cine este autorul textului prezentării semifinalelor, de un penibil grav, jignitor la adresa nivelului publicului, la adresa prestigiului TVR care se luptă calitativ cu câteva canale private răsfăţate financiar şi, mai ales, la adresa celor patru vedete care s-au chinuit să dea viaţă unui text avortat. Poate că răsplata lor a fost în măsură să nu se refuze inepţiile ce li se implantau în corzile vocale şi-n cavitatea bucală, sub forma unui „text de prezentare...". Se poate să fi acceptat rostirea inepţiilor dacă au gândit cu... gura.

2. Care a fost onorariul plătit de TVR autorului acestui text şi care a fost onorariul celor patru co-prezentatori? Mai ales că la finală, fără a se ţine cont de criticile din presă, ba chiar în ciuda lor, organizatorii au menţinut formula de prezentare cu tot balastul ei penibil, fie şi uşor ameliorată - curăţată, adică, de umorul penibil ce a reieşit din textul achiziţionat. Adaug că:

3. Am dori să ştim la cât s-a cifrat devizul acestui concurs şi eventualele cheltuieli. De pildă, care este suma pe care a ridicat-o dl Dan Manoliu în calitatea sa de director al acestei ediţii.

Vă solicit aceste date întrucât la TVR s-au mai consumat discrete devalizări, niciodată învederate suficient în presă. Ştiindu-vă conduita, nu cred că ar fi bine să vă legaţi numele de eventualele poveşti de aici. Mă gândesc la iluştrii dv. inaintaşi legaţi de chestii „ciudate" ca: Paul Everac, director TVR, prezentator, textier, regizor, vedetă a unei nopţi întregi de Revelion, retibuit ca atare... pedepsit apoi de partid şi exilat câţiva ani la Veneţia. Cazul dlui Giurgiu şi al firmelor prietene şi prietenoase din mandatul lui. Andi Lăzescu, mare amator de fotbal internaţional, alături de superbul mag al contractelor cu Dolce Sport, ba chiar naş//fin al lor dl Cosmin Cernat... Ar fi păcat să vă legaţi de coada CV-ului dv. imaculat vreo tinichea care să sune ca vocea concurentului Turcescu...

Cu deosebit respect,

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lora si ionut ghenu jpg
oana ionita 1 webp
Sândel Bălan și André la botezul  nepoatei Ella Maya, în aprilie 2017 jpeg
mihai albu logo webp
banner Viva
pepe
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net