Scrisorile lui Stanca: Dragă Cornel Patrichi,

Probabil că-şi numără banii... Genereţia ta nu mai e la decizie. Ce treabă mai ai tu, dansator, balerin, deja în curs de clasicizare cu pulifricii ăştia de Petri... sau cum îi mai cheamă? Cu un parvenit din SudAmerica neicanimeni la el, pro-cineva la noi? Fii fericit că ai scăpat de gaşca asta. Nu zic de cele două doamne. Le va veni rândul... Mă bucuram să te văd/aud cum îi contraziceai, le explicai fraierilor cu ştaif ceea ce ştiai tu pe meserie. Pe cine să înveţi? Generaţia făcută-n falange digitale? Zămislită pe net. Copii, nu născuţi, downlodaţi!?

Da, sunt amărât de simptomul de tabula rasa faţă de generaţia ta. Şi, a mea. Hienele astea sunt în stare să te scoată şi din istorie, doar ca să rămână ele. Nu numai în dans, balet, ci şi-n literatură, poezie, muzică. Succesul cu orice preţ, inclusiv a păşirii peste cadavre: comandamentele zilei. Poate le stricai jocurile la minciunile spectaculoase, vandabile pe care le pregătesc a le vinde unui popor de duodene. Care devoră cu muşchii cavernoşi PRO-iluzii, Anteno-iluzii, OTV-iluzii. Care nu mai ştie ce e aia cultură. Ne domină doi monştri de care nu vom scăpa decât printr-un cataclism: comisionul şi ratingul. La religiile astea se-nchină boboru de duodene; asta ei ling: un rating... Limbişti, lingăi, lustruitori de buci financiare.

Iartă-mă, vin de la zilele Grigore Vieru! Şi sunt indignat de stat. De culturnicii ţării, care ştiu cum să NU ne administreze valorile. Celebrarea lui Vieru e un demers particular. Al unei familii brave - Filomena şi Daniel Corbu - şi al unui primar iubitor de cultură, dl Nichita. Punct. Dar, pricepe ce e cu tine, Cornele. Ăştia, cinicii patriei, te-ngroapă vivant. Te-au trecut la "şi alţii"! Pe tine, marele dansator al unei epoci, făuritor de şcoală. Resemnează-te. Lasă-i să te pupe-n calcaneu...

Noi cu ai noştri. Ei cu sinea lor. Vidă. Egoistă. Mică... ca o puţă de furnică...

Aferim!

George Stanca

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
cub theo rose anghel damian png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre