Scrisorile lui Stanca: Dragă FRF, e groasă, măi băieți...

Ultima actualizare:

    George Stanca
George Stanca

Nu mă adresez cuiva anume din conducere, dar ... E groasă, măi băieți, și poate ieși nasol. Cu Imnul. L-am ascultat. E supermișto. Iris. Totul curge bine.

Dar, știți despre ce e vorba. Ce s-o mai dăm după copac, expresia ”pe ei, pe mama lor! ” e multiplu  periculoasă. Are niște conotații atât de speculative, că sigur ne expune unor sancțiuni... Și, hai s-o luăm pe bune, ce vrea să apună, ”pe mama lor”? Fără ocolișuri, ”s-o f...t pe mă-ta! ” Cer scuze, dar era nevoie de a preciza. Expresia e doar un eufemism de uz intern. La noi a mai mers lozinca. A o mondializa e sinucidere. Mai ales, la o săptămână după artificial-incendiatul și exageratul caz Wellington. Unde cel mai mare deserviciu l-a făcut absolut surprinzător Marian Rada, antrenorul... Sunt năuc.

Două scandaluri pe plan mondial privind intoleranța unui popor, până mai ieri prost de tolerant și îngăduitor cu străinii, nu face decât ca peste o lună să se conchidă că suntem O ȚARĂ intolerantă, rasistă, vulgară și doritoare de sânge. V-o spun eu! Căci nimeni, mai ales FIFA/UEFA, nu mai are timp să se uite în istoria noastră și să vadă că nu suntem un popor de cotropitori, imperialiști, expansioniști. Că nimeni nu a sărbătorit vreodată, vorba unor Păunescu/Preda, ”Ziua eliberării patriei lor de sub jugul românesc...” Mă băieți, trăim o altă eră! Lumea e inflamată de foame. De criză. Sensibilitățile sunt atroce. Și, altele... Cel mai rău mi-ar părea de cântecul băieților de la Iris, dacă bucata nu se va cânta acolo unde trebuie. Dar.

Fără idioțenia aia cu copularea maternă. Da, la noi injuria - să-mi bag p...a în mă-ta”, o f..t pe mă-ta” - șe știe/spune, din păcate mai ades decât ”Tatăl Nostru”. Nu că am fi păgâni, dar avem gura a necuratului. Să mai și proliferăm și aberația asta, ar fi prea mult, la imaginea șifonată și călcată-n copite de politrucii neamului. E de-ajuns. Sper să nu vă supărați pe mine, dragă Răzvan B. și dragă Nelu, Relu, Valter, Boro, Rafael. Aș crede că se poate cânta măcar de uz intern. Cum făcea Vali Sterian cu ”Nopți”, când era expus, rostind ”Mamă” în loc de ”Doamne”. Dar, asta presupune să desființezi internetul... Păcat. Dar e mai bine așa. Să cântăm acel adagio incriminat, doar în minte... ”pe mama lor...”

George Stanca, pamflet

image
image
image
image
image
image
Carmen a vizitat Sky Views Observatory, un complex amenajat la etajul 53 al unui zgârie nori de lângă Burj Khalifa
andreea banica lucian mitrea7 png
banner Ioana Filimon png
Foto facebook Andreea Marin jpg
banner alina radi png
Selly și iubita lui sunt împreună de aproape 5 ani