Scrisorile lui Stanca: Dragă Ilie Năstase,

image
Ilie Nastase

Proști sunt, nene, englezii ăștia cu flegma–n gâți și fără-de-umorul lor sulfuros.

M-a amuzat, dar și iritat, articolul lor recent despre tine. Și faptul că ai apărut în uniformă de ”dictator”. Auzi, tu?! Iar tu, cu fason de dictator sud-american “anii ‘70… O uniformă de general român de azi. Câtă ignoranță. Câtă idioțenie. Și, milioane de oameni îi respectă și adoră ca fiind presă serioasă. ”Daily Muil”. Dar, până la urmă, e corect, ai umbrit victoria lui Murray cu uniforma ta.

Ce nu știu cretinuții ăia britanici e faptul că erai singurul ofițer din armata română care purta plete. Sau, erai atât de tare încât aveai voie să le porți. Nu uit eu poza aia a ta, de la CCA… cu chipiul peste plete…

Dar iată, a fost un prilej unic să te mai remarce presa engleză. Altfel, ce au reținut ei era faptul că ești general-maior și că te-ai culcat cu peste 1.000 de femei… Despre marile turnee câștigate, despre uriașele tale succese, nici o vorbă.

Dar, mai ales, ce m-a enervat, nu s-a pomenit nimic despre contribuția ta în tenis. Despre faptul istoric că prin jocul tău destins și glumeț față cu constipația tiki-kaka a jocului clasic și firoscos de până la tine, tu ai introdus stilul ludic. Ai adus joaca în joc, dinamizând acest sport morfeic, monoton. Taman bun pentru somnolența de prânz a pârțăgarilor britanici.

Ba, m-a enervat că ți s-a atribuit o poreclă jignitoare: Bufonul Bucureștiului. În loc să ți se considere meritele enumerate mai sus în revoluționarea tenisului. Tu l-ai scos din monotonie, l-ai umanizat și l-ai adus la rangul de joc. Dar, când e vorba despre râs ce dracu’ îs englezii decât o mină constipată și un băț în cur? Lucrurile esențiale și pozitive aduse de tine le-au uitat ei. Tot e bine că pe tine nu te-au uitat… Să trăiești și să le-o mai tragi cu veselia, detașarea și miserupia snobilor și scrobiților. Ducă-s-ar, insularii, spre insula ta!

George Stanca, pamflet

corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
david pușcaș PNG
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
Alaska Rusia FOTO Shutterstock jpg
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
image
image
image
image
corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
Justin Bieber FOTO EPA-EFE
Alex Bodi a plecat din tara jpg
Screenshot (545) png
Kanye West jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg