Scrisorile lui Stanca / Dragă Maia Morgenstern,

Ultima actualizare:

    Maia Morgenstern
Maia Morgenstern

Actualul tău divorț a pus presa pe jar, a aprins-o. Probă că și în ziua de azi publicul larg rămâne același devorator de vieți și biografii. Nu e nimic morbid însă.

Publicul e poporul, e mulțimea, populimea. El are dreptul la orice: și la adulație și la "crimă"... El te "judecă", te foarfecă, te urcă, te coboară, el te omoară...

Nu cred că-i nevoie să debitez atâtea truisme ca să înțelegi situația în care te afli. În pofida rolului vieții tale - Fecioara Maria - tu ca și noi ceilalți muritori nu ești nicidecum o sfântă.

Ești tributară cărnii. Căci, de aici ar putea porni să zicem "deficitul tău de imagine": de la faptul că unii te confundă cu personajul din rol.

Chiar eu, iubindu-te ca pe o mare actriță și ca pe o mare senzuală, m-am temut să nu te atingă consecințele rolului tău.

Așa cum spune povestea că au pățit unii actori care l-au jucat pe Mântuitorul...

Ba, chiar am exemplul tragic al marelui pictor român, regretatul Vasile Chinschi, doborât, sfârșit , stins, după ce a pictat un fabulos tablou înfățișându-l pe Iisus Hristos...

Ce nu înțelege lumea asta carnivoră, devoratoare de celebrităţi, este un fapt extrem de simplu: și actorii, oricât de mari, de celebri ar fi, sunt plămădiți ca toți ceilalți.

Ce n-au ei, e ce ai tu în plus față de o miss departamentală: harul divin. Acela de a transmite - prin talent, vorbă, gestică , mișcare date de Sus - ceva ce alții/altele nu pot.

Nu e o culpă, nu e un merit, e mai mult o povară. Căci, voi cei cu har aveți o treabă-n în plus pe lângă "a trăi și atât". Vouă vi s-a dat arderea care uneori vă dezechilibrează.

De aia e greu ca omul normal, "animalul domestic" să te înțeleagă. Aici, la temperatura de combustie a trăirii.

Aici, la doza de senzualism, potențialul de iubire, rezerva de sentimente la care ai și tu drepul ca toți muritorii.

Aici, la acest punct apar răutățile, invidiile, perversitățile, pizmele care compun spectrul categoriei "homo homini lupus".

Principiul supraviețuirii care va domina din ce în ce mai atroce omenirea.

Peste 7 miliarde. Ignoranţi, consumatori, duodene, animale, proşti de mulţi...Nu te supăra pe ei. Cine din cei ce te judecă are tupeul să ridice piatra?

Iartă-i că nu știu ce fac, Maică Ma(r)ia...

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Michelle Obama  sursa foto   Shutterstock jpg
image png
jkvhbklkl jpg
eva longoria rochie elie saab cannes2024 profimedia jpg
anca badiu jpeg
WhatsApp Image 2024 05 19 at 15 33 54 jpeg
banner loredana groza png
florin piersic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net