Scrisorile lui Stanca. Dragă Pavel Bartoş

Acum câteva luni, când mai puteam ține cronica tv - starea sănătății împiedicându-mă temporar, sper eu - afirmam, mă plângeam de monotonia enervantă a emisiunii ”Vocea României”. Era acolo lipsă un condiment. Nu am apucat atunci să zic că se simțea lipsa ta, deși s-a înțeles sper destul și iată că realizatorii te-au și pus pe linie.

Da, ai înviorat imediat emisiunea, ai colorat-o, ai pus/adus, ai fost condimentul necesar. Probabil că producătorii s-au gândit inițial că apari cam des în producțiile de mare popularitate ale postului și au vrut să-ți menajeze imaginea... Au reușit deci să scoată din inerție și monotonie ”Vocea”, iar ție ți-a sporit averea de simpatie din partea publicului. Așa că dacă vei apărea ȘI-N cealaltă mega-producție ”Românii au talent” nu va fi nici o nenorocire. Rolul și textul vor conta. Ba, din contră, dacă va începe fără tine sau cu tine minimalizat, se va întâmpla probabil ca și acum la ”Vocea”, te vor chema să salvezi atmosfera... de data aceasta cu Smiley, desigur...

Da, mulți spectatori dornici de schimbare mă pot suspecta de conservatorism. Da, am voie după o viață de nebunii, experimente, cutezanțe, ”revoluționare” de-a dreptul, să fiu și eu nițeluș conservator...

Tu, Pavel, ești o bomboană de televiziune. Fondanta mea dragă... De câte ori te văd, îmi vine-n minte un cântec vechi al trupei americane ”Archies” cunoscut și azi - ”Sugar Sugar//Honey Honey”... Ai ceea ce le trebuie multor inși care se vor comici - ai dozaj. Ești ponderat, nu șarjezi. Mai ales că nu e rolul tău, nu ești tu eroul, ci concurenții apoi jurații. Tu trebuie să fii unsoarea discretă care mișcă lejer curgerea evenimentelor. Și o faci cu mult tact. 

Ba, uneori, încerci să aplanezi tendințele de polemici strâmbe, neelegante. Sau să atenuezi măcar intenția de a fi comise. Mă refer la înțepăturile dintre jurați, mai puțin la insinuanta, penibila ”poveste” - cine dracu a avut ideea asta idioată...? - dintre Chirilă și Irina. Mă rog ca între basarabeni, ea și fiul lui Nea Vania... Apă de ploaie pentru alcoolici la pensie... Apropo, la fel, știi să taci sau nu la insolențele tudor-chiriliene. Domnule, spune-mi, el joacă rolul celui care trebuie să provoace pentru a fi înjurat? Căci, după agasanții, Petre de la ”Dansez...” și Brenciu, mi se pare că ăsta e un rol de jucat obligatoriu: Gică Contra... Spune-mi rogu-te și mie, să nu mai pun botul și să-l mai tot înjur pe bietul actor... că e prea convingător. Deși așa e cu filmu’. Nu odată în SUA un actor care juca un personaj absolut nesuferit dintr-un serial popular, intrând într-un bar, a fost caftit de lume. Apoi, să nu uităm ce simpatic ca ins, ca actor era cerepumnistul JR din Dallas... Că fuse cândva și la PRO TV prezent... de se filma el singur cu mini-camera abia inventată... iar și noi băștinașii ne minunam ca la orice... poartă nouă. 

Și, ca să-ți fiu în spirit închei cu:

Pavele, te ador. Ca actor - prezentator.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
infidelitate 0 jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
Sung Cho Captură Twitter png
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg