Scrisorile lui Stanca: Dragă Ramona Bădescu...

Ultima actualizare:

    Ramona Badescu
Ramona Badescu

N-o pot urî pe Mona Lisa chiar dacă ar fi să-mi cadă statuia ei în cap. Noroc că e doar un tablou... Afirm asta chiar cu tine în aceeași situație. Nu te-aș urî la câte teribilisme debitai pe când erai favorita lui Maurizio Costanzo.

Te-am dezavuat. M-am înfuriat. Dar, am ajuns la concluzia de la început. Erai prea frumoasă. Armonioasă. Delicată. Prea Femeie. Prea Muiere. Nu mă refer la ignoranța celuia care râde la rădăcina cuvântului ”muiere”. Mulier/mulieris latinescul; ce a născut moglie (molie) în italiană. Că, aici râde boul nostru. La molie. Hă! Hă! Mie, vocabula ”muiere” fie și ca oltenism, îmi evocă sublimul feminin. De aceea zic că tu ești Muiere – Muiere. În toată forța cuvântului. Inclusiv grația. Din naștere. Nu există profesoare de ”grație”. Grația nu se cumpără. Epiderma, nici ea. Formele. Liniile trupului, la fel... Admir fotografia ta în costum de baie. Văd Perfecțiunea. Visul artistului, poetului. Al artistului plastic. Te-aș face din marmoră albă. Și ți-aș ciopli linia trupului cu dălți de catifea. Să-ți poată fi mângâiată linia și curbele-ți mortale ca-n turul Monte Carlo... Cum să te superi tu, artistule, pe o asemenea ființă? Când un bărbat cel mai bărbat, în mâinile ei e-o macaroană pe care o frânge și o arunci în apa clocotită? 

Am aflat că tu, grațioaso, ai fost la ”Ferma” din Brazilia. Aici e contrastul: nu te văd acolo... Tu, cu mânuțele-ți albe și delicate ai muls o vacă, olteanco!? Tu, cu picioarele-ți lungi, trestioase, mlădioase, ai fugit după ce ai furat morcovii supraviețuirii... Tu, cu vocea lină și degetele de cleștar ai cântat în serile braziliene acompaniată la chitară?! Tu ai încercat să sari pe un cal din mers și ai căzut?! Și ți-ai julit epiderma felină mătăsoasă. Și te-ai rănit pe corpul tău?/Divin. Armonios. De semizeu?/Unde eram atunci, Ramona mea?/Să mângâi și să mântui eu durerea ta?... Fapte de acum zece ani... Te văd: Fermecătoare. Ravisantă. Bombița atomică olteană. Chip de înger. O muiere care a șocat o țară ca Italia. La ”Ferma” italiană ratingul era de 5 milioane de privitori... Divino, păcat că abia acum ne-ai spus. Aș vrea să am televiziunea mea numită RamonaTV. Să te redau non-stop cu grația de atunci. Ca-n visul infinit. De neoprit..! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net