Scrisorile lui Stanca: Dragă Vasile Muraru,

Ultima actualizare:

    Vasile Muraru
Vasile Muraru

Tu știi ce prieten vechi mi-a fost Nae Lăzărescu. Așa că dă-mi voie să îmi spun părerea sinceră măcar în această ipostază - și de fapt acordul meu - despre/pentru faptul că ...îl înșeli.

Și o faci, normal. Cu o femeie... Mai explicit și deloc glumind, ai găsit o soluție de a ocupa locul lui Nae pe scenă, alături de tine. Ea se cheamă Valentina Fătu. Sunt chiar foarte curios și abia aștept să mă inviți la o premieră cu voi doi.

Dl Arșinel mă uită mereu. Chiar dacă eu nu l-am uitat și i-am urmărit  - în scris - cariera, teatrul lui, evoluțiile, inclusiv necazurile. Luându-i mereu partea. Probabil că va trebui să-l înjur ca să mă bage-n seamă...Dar, să lăsăm gluma. Ești la o cotitură a vieții.

După ce într-o primă parte a carierei ai fost cu Nae, după ce ai jucat și singur, acum prin plecarea definitivă a lui Nae vei avea ca partener de scenă o actriță.

O femeie. Repet, sunt tare curios. Și, poate că acest fapt inedit va recupera timpul pierdut de când Nae s-a dus. De când ești singur. Căci așa e viața, lumea s-a obișnuit să te vadă în cuplu. Și încă acum este unul...normal. Băiat-fată. Sunt sigur că ineditul va triumfa.

Vei rămâne pe aceeași linie decentă de până acum, fără șarjele sexual- vulgare, mârlănești, scatofage, bref!... grobiene cu care din păcate, o parte a publicului s-a obișnuit...

Am convingerea, ba chiar observ o ameliorare, că lumea e sastisită chiar scârbită de poantele alea sulfuroase, cu trimiteri de-a dreptul lubrice. Dar, ce mă tot ascund eu după cuvinte?! Lumea s-a săturat de vulgarități. Detestă prostu gustu.

E timpul să ne întoarecem  după cca 25 de ani de așa-numită "libertate a expresiei", la normalitate. Și la combativitate. Căci se știe bine, pamfletul politic, satira socială erau punctele voastre tari. Pe linia Stela-Arșinel din preajma Revoluției.

Atunci erau doar apropouri, șopârle care dădeau fiori, că nu era voie. Acum, excesul de libertate a atins cote sub-culturale și de-o vulgaritate și tonalitate șetrărească...Un manelism "ideologic" neandertalian. Hai, că iar o iau razna...de mahala sordidă, na!. Observi câtă speranță îmi pun în tine și partenera ta, Valentina Fătu.

Să ne învățăm, așadar, cu Valentina și Vasile. Doi de V. Cuplul "W".

Să fiți mai tari decât BM...W! 

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
banner adela popescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net