Scrisorile lui Stanca: Dragă Victor Piţurcă,

Decât așa, pe ici pe colo. Și nu prin părțile esențiale. Același schelet cam osificat... La ultima partidă, cu Algeria, a jucat o echipă calificată la Mondialele din Brazilia cu o echipă necalificată. S-a văzut mai clar decât spune scorul - 1-2 - care era echipa necalificată. Nedeterminată. Vlăguită...de atâtea insuccese? Blazată. (Pe ce?). Haotică. Suficientă (Pe ce?).

Fără elan. Arăta chiar ca o echipă calificată, dar nu era. Dar, calificații plini de elan. De unul sălbatic. Cam de șatră. Cu public cu tot. O revărsare de energii haotice periculoase. De subcivilizație care abia are acces în lumea bună. O lume venită parcă din sec. XX, anii '20-'30. Dar, calificată!!! Superioară nouă. Algeria. Superioară tehnic. Subtilități inedite. Rafinamente. Viteză. Energie. Determinare.

Dar, scuze, pe mine m-au interesat ai mei. Caii mei cu coada sus. Dar fără pic de ambiție. Caii mei cu coada cheală... Și nu e așa de ieri. E e de răs-alaltăieri. Nu mai am încredere în generația asta, crede-mă.

Pot spune, fără să se supere marile ei vârfuri Mutu, Chivu, Marica ș.a. , că e una ratată. Nu, nu de ratați! Căci cei mai mulți s-au dodoloșit, chivernisit la cluburi. Ratarea e la Națională. Egoism și miserupism. Cu mațu-ndesat. Pipilici pe Patria adorată.

Hagi rămâne. Cu ai lui. E clar. Poate de aici încolo ar trebui să tai în carne vie . Să elimini dur. Fără milă. Să arunci cu cinism. Căci, oricum, poziția ta e ingrată rău. Mai ales, dacă nici acum... Știu că nu prea mai este material uman. Dar mai ai ceva germeni. Unul ar fi Chiricheș. Dar, "divizia engleză" cu el și Panti m-a dezamăgit... Culmea, cel pe care l-am bănuit de indolență, Tănase, a devenit util, important. Maxim a confirmat. Dar Laolaltă nu mai e o echipă. Pot fi câteva câștiguri: crudul Manea, Silviu Lung-jr care făcu un meci memorabil.

Pe scurt, cu tot ce a fost în cele două meciuri, nu văd Naționalei României un viitor prea luminos. Cum nici României...   

George Stanca, pamflet

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Victor Pițurcă Vica Blochina
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub anastasia soare png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg