Scrisorile lui Stanca: Dragi Tricolori,

Ultima actualizare:

    România – Olanda
România – Olanda

Azi jucați o partidă mare. Prima. O carte mare. Tot prima. Să nu uitați că Mutu, Chivu, Rădoi, talente mari, uriașe, nu au în palmares ceea ce a avut și ceea ce au cei din Generația de Aur. Generația Hagi.

De altfel, pe acest plan, nici nu au mare lucru. Nu mă refer nici la bani, nici la marile echipe care i-au avut din plin. Mă gândesc doar la palmaresul Naționalei. Voi puteți fi a doua Generație de Aur. De Platină, dacă veți ajunge măcar în semifinale...

Dar, de ce să vând eu pielea ursului din pădure? Și, să anticipez aiurea. Nu vreau să anticipez deloc. Vreau să faceți cel mai urât meci din viața voastră. Cel mai inestetic. Plin de faulturi. Provocări. Obstrucții. Trageri de timp. Să fiți pricinoși la orice minge. Să faceți circ când vă ating. Să vă tăvăliți, urlând de durere când doar respiră spre voi. Să le sculați morții din gropi. Să tremure zeii în statuile lor până cad cearceafurile de pe ei. Să cadă peristilul Acropolei. Să faceți găinării. Nasoale. Strâmbe. Belite. Pricinoase, ... dar să bateți, nene, cu 1-0...Asta mă interesează!

Știu, s-ar putea să jucați fără doi titulari cel puțin. Chiricheș și Tătărușanu, căci al treilea, Pintili, din păcate e clar, s-a-necat la mal, dar el, bietul, a dorit să joace. Și la echipa lui. Și la Națională... Dar trebuie, trebuie să bateți, Vlade! Să nu vă gândiți că mai e o șansă la București. Nu! La Atena se pun germenii românești de speranță, pe terenul stâncos, călcat de zei curvari, nedrepți și corupți și cu zeițele lor intrigante, futeșe, parașute... pe terenul bătătorit de Olimpiade. Aci se-nsămânțează visul brazilian.

Ce departe erați acum 45 de zile și ce aproape sunteți acum. Nu auziți sunete de samba, salsa, merenghe? Nu vă miroase a Rio? Nu vedeți siluetele sirenelor creole acoperite doar cu zefir, în plină samba, unduindu-și cu un provocator senzualism șoldurile lucioase și lunecoase? Și provocând împrejurații cu o gimnastică pectorală simplă: sus-jos-sus-jos! Sânii mari, jucăuși și obrăznicuți? Ce mai stați? Pe ei!... Pe greci!

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Pădureanu Catania
vedete revelion colaj instagram jpg
8777996los angeles hollywood sign jpg
alin oprea medana larisa uta jpg
vedete romanesti colaj instagram jpg
Banner Marina Almășan
irina rimes concert sala palatului 2024 4369 1000x667 webp
banner Anamaria Prodan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net