Sebi David, cântărețul cu cojoc, furat de ceasuri de mii de euro
Sebi David, solistul argeşean care s-a remarcat şi datorită faptului că merge în concerte pe căldură sau frig şi cântă în cojoace cu ciucuraşi, a fost prădat de colcţia lui de ceasuri. După un drum cu avionul în vacanţă, solistul s-a trezit cu bagajele desfăcute şi fără colecţia lui de ceasuri.
Artistul argeşean Sebi David (24 de ani) a rămas fără ceasurile de valoare în aeroport, în drum spre o vacanţă exotică. Click! a aflat că solistul de muzică populară colecţiona de multă vreme ceasuri de valoare, iar aceste obiecte aveau şi valoare sentimentală. Sebi David ne-a mărturisit că a avut ceasuri de valoare cumparate din diverse locuri din lume sau primite de la persoane dragi, dar că a rămas fără o parte din ele, cele furate fiind în valoare de mii bune de euro.
Sebi David a rămas fără 6 ceasuri de valoare
„În ultima vacanţă petrecută într-o ţară exotică mi-am luat cu mine 6 dintre ceasurile de valoare şi am rămas fără ele. Valiza de vacanţă era devastată când am ajuns acasă, îmi umblaseară în ea”, ne-a povestit Sebi David. Artistul a făcut câteva reclamaţii, dar nu s-a rezolvat nimic și a rămas făra o parte din colecţia lui. Cântărețul cu cojoc colecţionează ceasuri de mare valoare de câțiva ani.
Sebi David este interpret de muzică populară din Argeş și are o carieră de invidiat. Deşi are doar 24 de ani, Sebi David este solist şi dirijor, a susţinut sute de concerte în ţară şi în străinătate şi a terminat două facultăţi, una dintre acestea ca şef de promoţie. Tânărul a început să cânte de la șase ani şi ne-a povestit că „era atras de muzica populară, cântam prin casă în faţa oglinzii şi îmi doream să ajung vedetă. Îmi plăcea să cânt mereu la ora de muzică, mama fiindu-mi învăţătoare. Bunicul era profesor de limba şi literatura română şi cânta şi la vioară, dar nu muzică tradiţională, ci clasică. După ce s-a sfătuit şi cu părinţii mei, bunicul m-a îndemnat să urmez Şcoala Populară de Artă. Îl vedeam uneori interpretând colinde tradiţionale, şi aşa am ajuns şi eu să cânt”, povesteşte tănărul care a absolvit în 2017 două facultăţi: Muzica şi Teologia, ambele la Universitatea din Piteşti.
Sebi David a absolvit Muzica și Teologia
Sebi David a terminat ca şef de promoţie Facultatea de Muzică. „A fost foarte dificil să termin cele două facultăţi, deoarece învăţam zi şi noapte. Îmi place foarte mult să învăţ”, precizează tânărul interpret de muzică populară. Cea mai mare dorinţă a sa este să ducă mai departe cântecele tradiţionale şi portul popular. Ce l-a motivat să urmeze şi Facultatea de Teologie? „Am vrut să aflu mai multe lucruri despre trecutul nostru, despre religia noastră. Am vrut să ştiu, când merg la biserică, ce am de făcut când e o sărbătoare, să-i ştiu menirea”. Solistul a participat la numeroase festivaluri şi concursuri atât naţionale, cât şi internaţionale, obţinând mai multe premii importante, cum ar fi Marele Premiu la Festivalul de Muzică Veche de la Craiova din 2015 şi Premiul I la Festivalul Naţional „Chindia“, din Târgovişte, în 2016.
Cântărețul cu cojoc lucrează la trei ansambluri folclorice
În prezent e solist vocal al Ansamblului Profesionist „Doina Bascovului“ din comuna Bascov, al Ansamblului „Ciuleandra“ din Topoloveni şi al Ansamblului „Chindia“ din comuna Călineşti. Pe lângă toate acestea, e şi dirijorul grupului vocal ,,Pădureanca“, din comuna Bogaţi. În 2013, Sebi David a lansat şi primul său CD care s-a numit „Pentru mândra cânt cu dor“. Are un interpret preferat şi anume Ion Dolănescu, pe care îl urmărea la televizor de când era mic: „Îi admiram timbrul vocal unic şi prezenţa scenică inconfundabilă. Îmi plăcea costumul popular al dânsului, vocea, absolut tot. Ion Dolănescu a fost un artist extraordinar”.
Citește și:
Ce artist cântă îmbrăcat în cojoc din lână la 35 de grade Celsius