Secretele lui Chef Foa spuse de fratele lui cel mic!

simeon stalpnicul png
Chef Foa şi fratele lui, Daniel

În perioada 2005-2009, la Prima TV se difuza emisiunea de succes “Flavours – 3 bucătari”, unde trei frați talentați făceau magie în bucătărie. Printre ei se afla și celebrul Chef FOA, pe numele lui adevărat Florin Scripcă, fost jurat la “MasterChef”, acum prezentator al emisiunii “Cine-i Cheful”, de la Kanal D. L-am întâlnit pe fratele lui, Daniel, la un eveniment culinar, iar acesta ne-a povestit picanterii despre celebra lui familie.

Săptămâna trecută, la hotel Caro, la un eveniment organizat de un celebru lanț de hypermarketuri, gătea la grătarul de pe pajişte Chef Shoa, adică Daniel Scripcă, fratele mai mic al lui Chef Foa. Tânărul de 33 de ani ne-a povestit cum a început aventura cu gătitul. „Suntem 3 fraţi: eu, Daniel, mi se spune Shoa, Florin, care e cunoscut ca Foa şi Marius, căruia i se zice Swort Fish sau Peşte. Aveam emisiunea «Flavors, 3 bucătari», la Prima TV, acum vreo 10 ani. Acum ne ocupăm de firma «Flavours». În continuare facem catering şi evenimente în toată ţara. Ne-am extins, mai avem şi proiectele stradale. Un fel de street-food într-o cantină, îi scotem din plictiseala aia de cantină clasică. Facem pavlova în continuare, pentru că acest desert nu are moarte, fiind cerut la mai toate evenimentele. Eu mi-am făcut studiile în ţară, la o şcoală de bucătari, apoi am mers în Italia, apoi în Anglia. Am învăţat acolo multe şi am avut tot felul de schimburi de experienţă. M-am specializat în mâncăruri calde, adică grătare sau finger food–uri. Îmi place să gătesc peştele şi brânza, îmi place să gătesc halumi”, ne-a povestit Daniel.

simeon stalpnicul png
Fraţii Scripcă, alături de tatăl lorfoto: arhivă personală

Cât despre viaţa de familie, acesta ne-a povestit că le merge totul ca pe roate. “Fratele meu, Foa, s-a însurat, are şi un băieţel, Ivan. Eu lucrez la chestia asta, am doar 33 de ani. Marius e cel mai mare dintre noi, eu sunt cel mai mic. Nu mai locuim împreună, am copilărit 3 frați într-o cameră, timp de 15 ani. Ne vedem la fiecare sfârşit de săptămână cu toţii, dar lucrăm împreună şi ne vedem și la muncă. Când a terminat Foa liceul a ales să înceapă o meserie, bucătăria nu era pe vremea aceea atât de evoluată. Pe mine tata m-a îndemnat să mă apuc de această meserie. Tata, care e un mare gurmand. El nu e în aceeaşi branşă, dar găteşte acasă. El era poştaş pe vremea aceea, era foarte popular. Apoi, cu timpul, am făcut această afacere cu mâncare. Eu primii bani i-am făcut la 18 ani, la fel Foa şi Marius. Am avut şi un mentor, pe Florin, un prieten foarte bun. Aşa am început «Flavors». Nu vreau să mă întorc în televiziune, vreau să îmi urmez pasiunile, sunt o fire artistică, mă ocup de designul firmei, design de locaţii şi meniuri. Ne-am mutat firma pe strada Bucureşti-Ploieşti, locaţiile fiind în partea de Nord a Capitalei. Foa este şi ambasador street food, a scos şi o carte despre street food-ul din Asia şi l-am ajutat cu designul cărţii”, ne-a mai povestit tânărul chef.

simeon stalpnicul png
Daniel Scripcă, alias Chef Shoa, a gătit la un eveniment mondenfoto: Dorin Constanda

simeon stalpnicul png
Aşa arăta Chef Foa (dreapta) acum 10 ani, la emisiunea de la Prima TV
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
1 carmen tanase jpg jpeg
beyonce
FotoJet (1) jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
iuliana beregoi