Secretul numelui actriței Aimee Iacobescu. Comuniștii i-au făcut numai probleme din cauza lui


    Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de aniFoto: cinemagia.ro
Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de aniFoto: cinemagia.ro

Un nume romantic, predestinat parcă pentru o carieră sub luminile rampei. Actrița Aimee Iacobescu s-a născut în noaptea de Sânziene a anului 1946, într-un sat din județul Buzău. Tatăl ei i-a ales numele, inspirat de scrisorile romantice pe care i le trimitea mamei actriței și care începeau întotdeauna cu ”ma bien aimée” (iubita mea).

Aimee Iacobescu a murit marți, 27 martie, la vârsta de 71 de ani, după o luptă grea cu un cancer la sân. Actrița a rememorat, într-un interviu mai vechi pentru revista ”Tango/Marea dragoste”, povestea romantică a numelui ei.

Născută în noaptea de Sânziene a nului 1946, într-o casă mare, cu cinci camere și cerdac, cu o livadă imensă, din părinți tineri și foarte educați. Mama, Steluța, absolventă a facultății de desen și scenografie, și tatăl, Constantin, medic militar. „Tata îi scria mamei scrisori de dragoste care începeau cu «ma bien aimée». Numele meu de acolo provine. Am avut probleme cu el mai târziu, autoritățile de atunci habar  n-aveau să-l pronunțe, îl citeau ca atare, mă luau la întrebări, suspiciosi, că ce fel de nume e ăsta. Tot ce am mai frumos în mine s-a nascut acolo, în locurile acelea unde am copilărit. În vatra satului era o livadă și în fiecare an, primăvara, îmi  propuneam împreună cu fratele meu să așteptăm momentul în care vor înflori pomii. Dar adormeam, iar livada înflorea de fiecare dată noaptea“, a povestit actrița.

Aimee Iacobescu a murit marți, 27 martie, la Spitalul Elias. Mama ei o aștepta acasă, sperând încă într-un miracol. De înmormântare se va ocupa fratele geamăn al actriței, care va reveni în țară din Franța, unde este stabilit de 40 de ani.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
vedete jpg
cub Costin Craioveanu png
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul