Șerban Ionescu ar fi împlinit 70 de ani pe 23 septembrie. Ce nu știai despre cel care l-a interpretat pe Ion

Ultima actualizare:
Carol Ionescu, fiul lui Șerban Ionescu, și al Magdei Catone, este deja un nume cunoscut în teatru
Carol Ionescu, fiul lui Șerban Ionescu, și al Magdei Catone, este deja un nume cunoscut în teatru

Pe 23 septembrie, marele actor Șerban Ionescu ar fi împlinit 70 de ani. Din păcate, el a fost răpus, în anul 2012, de o boală care i-a provocat o suferință cumplită în ultimele luni de viață și l-au adus pe patul de spital. Cu o voce inconfundabilă și nenumărate roluri remarcabile, Șerban Ionescu și-a construit, în timpul vieții, o carieră remarcabilă, iar talentul și pasiunea pentru teatru și film este dusă mai departe de fiul acestuia, Carol Ionescu.

Șerban Ionescu a încetat din viață la doar 62 de ani, învins de o boală cumplită și ținutit la pat. Alături în ultimele clipe i-au fost mama lui și cea cu care se afla în plin proces de divorț, Magda Catone.

O boală urâtă l-a doborât la pat pe actorul care inițial a crezut că a fost mușcat de o căpușă. În 2012, ajunsese de nerecunoscut, iar după multe investigații în țară, medicii din Germania i-au pus un diagnostic teribil: scleroza amiotrofică, o maladie incurabilă. 

Șerban Ionescu, biografia

Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia, dar a copilărit în diverse orașe, unde tatăl său, pilot de vânătoare, era detașat. Visa să ajungă și el pilot, dar scena l-a atras mai tare. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă, a recitat mult, iar după patru încercări a intrat la Teatru, la clasa regretatului Amza Pelea. La terminarea facultății, a fost repartizat la Teatrul din Petroșani.

Magda Catone alături de fiul ei, Carol Ionescu
Magda Catone alături de fiul ei, Carol Ionescu

În 1980, regizorul Mircea Mureșan îi incredințează rolul vieții sale: Ion, ecranizarea romanului Răscoala de Liviu Rebreanu. Filmul ”Ion. Blestemul pământului, blestemul iubirii” îi aduce notorietate. Deși au urmat zeci de alte roluri importante de teatru și film, rolul Ion a rămas de referință pentru Șerban Ionescu.

Șerban Ionescu, familia

Magda și Șerban Ionescu se aflau în proces de divorț în anul 2012, atunci când actorul s-a stins din viață
Magda și Șerban Ionescu se aflau în proces de divorț în anul 2012, atunci când actorul s-a stins din viață

Şerban Ionescu a rămas înmărmurit după ce a văzut fotografiile cu soţia lui alături de un amant. Acelaşi bărbat din cauza căruia actorul şi actrița Magda Catone au fost la un pas de divorţ în 2010, după 30 de ani de căsătorie. Șerban Ionescu și Magda Catone s-au căsătorit în anul 1983, iar băiatul lor, Carol, s-a născut în 1995, după 13 ani de tratamente. În 2012, divorțul devenise scandalos și era în toi.

Magda Catone, chinuri supraomenești pentru a deveni mamă 

Șerban Ionescu, în rolul lui Ion
Șerban Ionescu, în rolul lui Ion

Magda Catone și Șerban Ionescu nu au renunțat la visul de adeveni părinți, iar actrița a urmat timp de 13 ani diferite tratamente pentru ca acest lucru să devină realitate. “Cred că e menirea femeii să aducă un copil pe lume. A fost ca o penitenţă pentru mine, timp de 13 ani. Am făcut şi tratamente. În momentul în care am rămas însărcinată am început să merg mai lin în cariera mea. La 4 luni de sarcină m-am oprit, n-am mai jucat. Cred că merită să ai grijă în timpul sarcinii la ce mănânci, la cum trăieşti, pentru că o viaţă întreagă vei avea asta în faţă”, a mărturisit Magdca Catone, invitată în platoul emisiunii moderate de către Florentina Fântânaru. 

Fiul lui Șerban Ionescu împărtășește pasiunea părinților pentru teatru și film 


    Carol Ionescu, fiul lui Șerban Ionescu, și al Magdei Catone, este deja un nume cunoscut în teatru Sursă foto: Arhivă Click!
Carol Ionescu, fiul lui Șerban Ionescu, și al Magdei Catone, este deja un nume cunoscut în teatru Sursă foto: Arhivă Click!

Carol a moștenit talentul părinților săi, și ajutat de ambiția de a fi cel mai bun, este pregătit să mute munții din loc.”Mă bucur că-şi urmează părinţii. Lucrurile sunt în matca lor şi spre binele lui. E o şansă pentru un tânăr la vârsta lui să facă astfel de performanţe. Ajutorul meu este aproape inexistent. Mai mult că l-am îndrumat să fie corect, perseverent, nu am făcut altceva. I-am atras atenţia că puterea exemplului a fost cea mai importantă. Perseverenţa, rigorile sunt mai importante decât talentul”, declara Magda Catone despre fiul ei, Carol. 

image
image
image
image
image
image
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net