Serghei Mizil, amintiri tulburătoare cu Nicu Ceaușescu: «Înainte să moară mi-a dat o poezie și mi-a spus să nu plâng»

image
Serghei Mizil și Nicu Ceaușescufoto: arhivă personală

“Frate de cruce” cu Nicu Ceaușescu, Serghei Mizil a făcut, în premieră, la Antena 3, confesiuni tulburătoare despre prietenia sa cu fiul dictatorului. Serghei Mizil a vorbit la “Sinteza zilei” despre petrecerile monstruoase pe care le făcea împreună cu Nicu Ceaușescu, considerat răsfățatul perioadei comuniste și supranumit la acel moment “Prințișoul”.

Din gașca veselă a “Prințisorului” făceau parte Serghei Mizil și sora lui, Donca (de care Nicu era îndrăgostit), Mădalin Voicu, dar și Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer.

"La Predeal acolo, am făcut casa varză"

“Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau. De exemplu, la Predeal acolo, am făcut casa varză.

Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong. O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc. Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie, la un moment dat, că oameni ca mine nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov s-a enervat foarte tare. Era nomal să nu îi convină. Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo", a povestit Serghei Mizil, la Antena 3, despre nebuniile pe care le făcea în tinerețe cu celebra gașcă a lui Nicu Ceaușescu.

image
Serghei Mizil (stânga), alături de Jean Maurerfoto: Cancan.ro

“Nicu îmi spunea mereu că o să moară!”

Serghei Mizil a povestit cu lacrimi în ochi despre ultimele momente din viața lui Nicu Ceaușescu, atunci când fiul dictatorului i-a recitat o poezie, prevestindu-și moartea. “Atunci m-a impresionat pe mine cel mai mult, că mi-a lăsat o poezie și nu știu cine mi-a luat-o, că am căutat-o mult. El îmi spunea mereu că o să moară. Și asta nu o să uit toată viața mea - mi-a spus că atunci când va muri va fi ca un măr și când o să mușc din el să râd cum am râs tot timpul și să nu plâng... o chestia de genul ăsta. Era o poezie scrisă de el, personal. Era foarte sensibil. Asculta romanțe, recita. Prima oară când am văzut că recită, eu nu mai văzusem să recite... Uite că mi-au dat lacrimile. Nu ai cum... că am fost împreună o copilărie și a fost o copilărie frumoasă, superbă. Câți pot să aibă copilăria pe care am avut-o noi? Într-un fel, a furat-o nevinovat”, a mai spus Serghei Mizil, plângând la Antena 3.

image
Nicu Ceaușescu și Donca Mizil, la o petrecere cu gașcafoto: Antena3

Nicu Ceaușescu a murit la Viena, în 1996

La scurt timp după Revoluție, Nicu Ceauşescu a fost condamnat la închisoare, acesta fiind învinuit pentru moartea a 102 persoane. Procesul a avut loc la Sibiu, în mai 1990, fiind instrumentat de judecătorul Doru Viorel Ursu. Nicu Ceaușescu a fost condamnat, inițial, la 20 de ani de închisoare. Ulterior, în 1991, cazul lui a fost rejudecat și sentința a fost scăzută până la 16 ani. Un an mai târziu, Nicu Ceaușescu a fost eliberat din motive medicale. Acesta a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroză hepatică cronică. Nu a mai trăit mult după ce a ieșit din spatele gratiilor. Nicu Ceaușescu a decedat la Viena, în septembrie 1996, în timp ce aștepta o intervenție chirurgicală.

Citește și:

VIDEO Incredibila poveste de dragoste dintre Nicu Ceaușescu şi o artistă de la noi! Cântăreața încasa bătăi de la «Prințișor»!

Nicu Ceaușescu, multe amante, o singură nevastă. De ce a divorțat de soția-model

angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
bia khalifa jpeg
mara banica
olivia newton john matt lattanzi webp
Tate  jpg
ramona badescu jpeg
index (1) webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Jennifer Lopez Ben Affleck jpeg
iuliana beregoi ceanu PNG
298473984 1196211914493781 5166064898206109016 n jpg
Serialul “Beverly Hills 90210” a fost difuzat între 4 octombrie 1990   17 mai 2000 şi a totalizat 293 de episoade jpeg
mara banica
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg