Serialele TV s-au adaptat pandemiei! Uite ce reguli stricte respectă actorii pe platoul de filmare


  Filmările la serialul ”Vlad” au fost reluate cu multe precauţii
Filmările la serialul ”Vlad” au fost reluate cu multe precauţii

Puţini îşi mai aduc aminte că pe vremea comunsimului exista o emisiune de divertisment care se numea “Cu mască, fără mască”, în care vedetele de atunci cântau sau vorbeau mascate. Iată că în 2020, în plină pandemie, televiziunile trebuie să facă în aşa fel încât să respecte regulile, să se protejeze, să se filmeze cu măşti şi să se respecte distanţarea socială.

Cele mai afectate producţii de televiziune sunt seriale ca “Vlad” sau “Las Fierbinţi”, dar şi emisiunile filmate în studiouri. Şi asta pentru că trebuie ca între actori şi echipa de filmare să fie distanţare şi toată lumea de pe platourile de filmare trebuie să poarte măşti atunci când nu se filmează. De exemplu, multe producţii s-au oprit, cum ar fi “Vocea României”, unde trebuiau să fie sute de oameni în echipă sau alţi zeci în gradene pentru a aplauda. 

Actorii din Las Fierbinţi s-au reunit pentru filmările la sezonul următor din îndrăgitul serial
Actorii din Las Fierbinţi s-au reunit pentru filmările la sezonul următor din îndrăgitul serial

O altă “găseliniţă” a producătorilor de emisiuni a fost filmarea preselecţiilor afară, cum vor face cei de la TVR pentru “Câştigă România”, emisiunea prezentată de Virgil Ianţu. Sau se filmează în natură precum reality-showul cu Nea Marin de la Antena 1 sau cel de la “Ferma - orăşeni versus săteni”. “La Fermă s-au luat măsuri drastice, de la umblat în combinezoane până la purtat măşti şi dezinfectat orice lucru atins. Concurenţii intraţi în fermă au stat în izolare câteva zile înainte de a intra în competiţie, au fost testaţi şi li se ia zilnic temperatura, lor şi membrilor echipei”, ne-au spus surse apropiate proiectului. 

Fiecare are produsele sale de machiaj

Filmările în pandemie au venit cu provocări şi pentru echipa „Visuri la cheie”. Respectarea distanţării nu e tocmai un lucru uşor la o emisiune care pune preţ pe emoţie, îmbrăţişări, lacrimi, mulţumiri. „La început a fost ciudat pentru că noi suntem o echipă de oameni calzi, vedem vulnerabilităţile societăţii şi suntem, poate, un pic mai afectuoşi faţă de alte echipe, din alte platouri de fimări.

Alina, de la ”Visuri la cheie”, poartă mereu mască
Alina, de la ”Visuri la cheie”, poartă mereu mască

Pentru noi distanţarea socială a fost dificilă. Ne-am întrebat: «Cum facem asta? Cum mergem la o familie care, atunci când ne vede la poartă, începe să plângă în hohote şi ne dăm seama că este şansa lor unică din viaţă să le apară autocarul la poartă?  Cum facem? Stăm depărtaţi şi le facem cu mâna?». Categoric ne-am dat seama că trebuie să ne schimbăm un pic structura comportamentală, atât între noi, ca echipă, dar şi faţă de familii”, a declarat pentru Click! arhitectul Omid Ghannadi.


  Actorii din Las Fierbinţi s-au reunit pentru filmările la sezonul următor din îndrăgitul serial
Actorii din Las Fierbinţi s-au reunit pentru filmările la sezonul următor din îndrăgitul serial

În rest, regulile sunt stricte: arhitecţii stau în rulotă, separat de restul echipei; fiecare are produsele lui de machiaj, accesul în zona filmărilor este limitat şi păstrează aceeaşi echipă de operatori, fotograf etc. Toată lumea poartă mască, mai puţin cei care apar pe micile ecrane, în momentul filmării cadrelor. „În ceea ce priveşte organizarea, marile greutăţi au căzut în spatele producătorilor, care au fost nevoiţi să respecte noile condiţii impuse în producţiile TV şi cinematografice”, recunoaşte şi prezentatorul emisiunii, Dragoş Bucur.

Sunt dezinfectate şi microfoanele

Cât despre filmările pentru “Vlad” şi “Las Fierbinţi” există corturi şi locuri speciale unde se recreează actorii sau unde mănâncă în pauzele de filmare. Mai există pentru vedetele din echipă şi rulote unde aceştia se pot odihni sau unde îşi repetă textele. Toate obiectele pe care actorii pun mâna sunt apoi dezinfecate şi şterse cu grijă.

“Este bine că ne sunt dezinfectate până şi microfoanele cu care lucrăm şi hainele pe care le îmbrăcăm la filmări. Suntem protejaţi de echipă pentru că nu se doreşte ca vreunul dintre noi să se îmbolnăvească şi apoi să fim trimişi acasă şi din cauza noastră să se oprească filmările”, ne-a povestit un membru al echipei din “Las Fierbinţi”. 

Citește și: 

Adevărul despre «Celentano», beţivul satului din “Las Fierbinţi”

Stela Popescu, monolog de excepţie în Las Fierbinţi despre învăţământului românesc: „O corabie care se scufundă“

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
pantofi jpg
cub brigitte pastramă png
Mara G si Mario Mutu jpg
Delta Dunării FOTO ARBDD jpg
Violul mutilează sufletul pe viaţă
image
image
image
image
cub brigitte pastramă png
culita sterp daniela iliescu jpg
Mara G si Mario Mutu jpg
Oana Ionita profa de balet jpg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg