Silviu Prigoană, mărturisiri despre accidentul în care și-a pierdut piciorul: "Am fost în moarte clinică 8 minute"

Ultima actualizare:

    Silviu Prigoana foto: PRO TV
Silviu Prigoana foto: PRO TV

Silviu Prigoană a rememorat zilele trecute, la PRO TV, la emisiunea "Vorbește lumea", una dintre cele mai mari cumpene ale sale: accidentul care l-a lăsat fără picior la doar 22 de ani.

În urmă cu 36 de ani, în 1984, pe când avea doar 22 de ani, Silviu Prigoană lucra la o fabrică din Gherla, ca frigotehnist. În timpul muncii s-a rupt un grătar, iar tânărul Prigoană a căzut într-o mașină de tocat, care i-a tăiat piciorul. A fost dus de urgență la spital, a fost internat trei luni, a trecut prin trei operații și a fost la un pas să-și piardă viața. Piciorul i se tot cagrena, iar doctorii trebuiau să taie mereu din el. "Mi-am pierdut piciorul într-un accident de muncă. La ultima operație, am avut un mic incident, era să nu mă mai trezesc din ultima anestezie, am fost în moarte clinică vreo 8 minute, m-au resuscitat cu greu. Un an am umblat în cârje, până când mi s-a făcut prima proteză", a spus Prigoana la Pro Tv. La un an după operație, i s-a pus o proteză din lemn, care era atât de grea încât abia pășea. Zece ani a mers așa, până când a decis să deschidă un centru de protezare, gândindu-se la cât de mult se chinuiesc și alții în situația lui. În 1995 a deschis la Cernica propriul centru de protezare.

Însă aceasta nu a fost singura tragedie din viața lui. Silviu Prigoană s-a căsătorit prima dată în 1984, la Cluj, iar în 1992, după opt ani de căsnicie, a rămas văduv, soția sa decedând din cauza unei boli incurabile. Silviu Prigoană a rămas la 30 de ani singur cu copiii: Honorius de 6 ani, iar Silvius, 2 ani si jumatate.

Citește și:

Silviu Prigoană s-a căsătorit pentru a șaptea oară

Femeile din viața lui Silviu Prigoană. A doua soție, plină de bani

image
image
image
image
image
image
theo rose 696x393 jpg
laura cosoi colaj facebook jpg
banner oana roman fiica png
copii adela popescu radu valcan jpg
diego maradona daniela mori jpg
gheboasa instagram png
actrita irina gardescu jpg
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net