Simona Gherghe, declara┼úii ┼čocante: ''M-a lovit cu pumnul ├«n spate. ┼×i acum simt''

2 iunie 2016
simona gherghe jpeg
Simona Gherghe este prezentatoarea "Acces Direct"foto: captur─â Antena 1

Dezv─âluirile cutremur─âtoate f─âcute de Maria Olaru ├«n cartea autobiografic─â ÔÇ×Pre┼úul aurului. Sinceritate incomod─â'' au revoltat o ┼úar─â ├«ntreag─â, dar au trezit ┼či amintiri dureroase ├«n r├óndul unora. La dou─â zile de la afirma┼úiile fostei gimnaste, Simona Gherghe a povestit, ├«ntr-o postare pe blogul personal, cum a fost abuzat─â fizic ┼či psihic de cei care ar fi trebuit s─â o ajute s─â-┼či ├«mplineasc─â visul: acela de a deveni o cunoscut─â balerin─â.

Simona Gherghe a fost profund marcat─â de citatele ┼čocante din cartea Mariei Olaru, ├«n care poveste┼čte cum a fost umilit─â ┼či b─âtut─â de antrenorii s─âi, Mariana Bitang ┼či Octavian Bellu, ├«n urm─â cu 15 ani. Prezentatoarea tv a rememorat cu triste┼úe perioada din copil─ârie, c├ónd a fost nevoit─â s─â ├«ndure chinuri groaznice la cursurile de balet unde fusese ├«nscris─â de p─ârin┼úii ei. Vedeta a fost lovit─â de profesori cu sc├óndura peste picioare, iar dup─â doi ani de activitate, a renun╚Ťat la sport. 

''Toat─â copilaria mea mi-am dorit sa fiu Nadia. ├Än jocurile noastre, noi, fetele ne b─âteam pentru rolul ei. Iar c├ónd am ├«mplinit v├órsta de ╚Öcoal─â, p─ârin╚Ťii mei, martori ai acestei pasiuni, m-au dat la o clas─â special─â de gimnastic─â. Asta ├«nsemna antrenamente zilnice. Si, ├«n fiecare diminea╚Ť─â, de la 8 la 9, balet.Dar p├ón─â s─â ajung acolo, a fost prima zi de ╚Öcoal─â. ╚śi prima or─â de balet. ├Än sal─â, antrenorul de gimnastic─â, domnul Radu, si balerina, doamna Balog. (Interesant, acum ├«mi dau seama c─â a╚Öa le-am zis dintotdeauna: domnul ╚Öi doamna, ├«ntr-o epoc─â ├«n care to╚Ťi erau tovara╚ÖiÔÇŽ) Era prima ├«nt├ólnire ╚Öi, ca s─â ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem ╚Öpagatul. Nu mi-a ie╚Öit a╚Öa cum ar fi trebuit ╚Öi m-am asezat, cu picioarele dep─ârtate, ├«ntr-o imita╚Ťie st├óngace. Profesorul Radu m-a vazut, s-a apropiat ╚Öi m-a lovit cu pumnul ├«n spate. O lovitur─â at├ót de puternic─â, ├«nc├ót o simt ╚Öi acum pe ╚Öira spin─ârii.ÔÇô Aici nu ne relax─âm!

Simona Gherghe recunoaște că își dorea foarte mult să fie ca Nadia Comăneci.

Tot ce-a urmat a fost un co╚Ömar. Simpla prezen╚Ť─â ├«n sal─â a acelui om m─â paraliza. ╚śi nu ├«ndr─âzneam s─â le spun nimic alor mei, pentru c─â eu ├«mi dorisem s─â fac gimnastic─â. ├Äntr-o zi, de fric─â, am f─âcut spasmul pl├ónsului. M-am pr─âbu╚Öit, horc─âind sufocat─â, pe o saltea. Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca s─â-mi treac─â, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubule╚Ť de ciocolat─â. Cam cum arunci unui c├óine care nu se mai opre╚Öte din schel─âl─âit un col╚Ť de p├óine. Am ╚Ötiut, atunci, c─â n-o s─â fiu niciodat─â Nadia.

Chinul copil─âriei mele a durat vreo doi ani. P├ón─â ├«ntr-o zi, c├ónd am venit acas─â cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaic─â a c─ârei singur─â pl─âcere era s─â ne jigneasc─â ├«ngrozitor, m─â b─âtuse cu o sc├óndur─â, pentru c─â nu executasem corect nu ╚Ötiu ce mi╚ÖcareÔÇŽ P─ârin╚Ťii nu m-au mai l─âsat s─â merg la antrenamente. A╚Öa mi-am ├«ncheiat cariera sportiv─â. Am o singur─â amintire palpabil─â, de atunci. Un articol, ├«n Flac─âra Ia╚Öului, de prin ÔÇÖ84, ├«n care eram men╚Ťionat─â ca rezerv─â a lotului jude╚Ťean de gimnastic─â ritmic─â. A fost, de altfel, ╚Öi cea mai mare performant─â'', a scris prezentatoarea tv pe blogul personal.

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
BeFunky collage (7) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
pepe si yasemine ody
Screenshot 2022 05 17 at 16 01 52 png
andreea marin iubit jpg
claudia patrascanu gabi badalau 0 jpeg
8 act ginghina jpg
reghe prodan jpg