Sindicali╚Ötii TVR intr─â ├«n grev─â japonez─â la ┬źCerbul de Aur┬╗

image

Sindicali╚Ötii MediaSind din TVR au decis pe 17 iulie c─â vor face grev─â japonez─â pe durata Festivalului ÔÇ×Cerbul de AurÔÇŁ de la Bra╚Öov pentru a atrage aten╚Ťia la neregulile grave care au loc sub conducerea pre╚Öedintelui-director general SRTV Doina Gradea.

Aflat─â ├«n r─âzboi deschis cu Doina Gradea, realizatoarea tv Marina Alm─â╚Öan a postat pe conturile sociale c├óteva dintre neregulile care au loc ├«n aceast─â perioad─â la TVR. ÔÇ×Sunt uluit─â, bun─âoar─â, dup─â ce am aflat c─â luna trecut─â, la un concurs de angajare ├«n TVR, c├ó╚Ötig─âtorii au fost trei din - ╚ÜINE╚ÜI-V─é BINE!!! - membrii Consiliului de Adminstra╚Ťie al TVR (una dintre persoane ├«n╚Ťeleg c─â este supleant─â a ├«ns─â╚Öi doamnei Gradea). M─â bucur c─â MediaSind va ac╚Ťiona ├«n justi╚Ťie institu╚Ťia pentru a declara concursul ilegal, av├ónd ├«n vedere c─â ├«n Comisia de examinare nu au fost dec├ót membrii echipei manageriale a doamnei Gradea ╚Öi niciun membru de sindicat, a╚Öa cum prevede legeaÔÇŁ, a spus Marina Alm─â╚Öan.

Marina Alm─â╚Öan: Angajarea ├«n TVR, doar prin pile ╚Öi rela╚Ťii

Marina Alm─â╚Öan sus╚Ťine c─â angajarea ├«n TVR nu se face pe criterii valorice, iar cei care vin cu ÔÇ×pile ╚Öi rela╚ŤiiÔÇŁ au ├«nt├óietate. ÔÇ×De ieri m─â tot g├óndesc cum s─â-i spun eu asta colegului meu mai t├ón─âr, Costin Teodorescu, un copil de excep╚Ťie, talentat ╚Öi con╚Ötiincios, care de 10 ani munce╚Öte pe br├ónci pentru TVR si care nu a reu╚Öit, p├ón─â acum, s─â r─âzbeasc─â prin h─â╚Ťi╚Öul de pile ╚Öi de rela╚Ťii, obligatorii la angajare... ╚śi ca el, at├ó╚Ťia al╚Ťi colaboratori ai TVR, devota╚Ťi institu╚Ťiei ╚Öi a╚Ötept├ónd zadarnic s─â vin─â vremea angaj─ârilor pe criterii valoriceÔÇŁ, a scris Marina Alm─â╚Öan pe contul ei de socializare.

Smaranda Vornicu a câștigat un post de producător la TVR

Surse din TVR au spus pentru Click! c─â unul dintre ÔÇ×c├ó╚Ötig─âtoriiÔÇŁ concursului contestat de sindicali╚Öti este fiica lui Tudor Vornicu, Smaranda Vornicu, numit─â Director de Comunicare de c─âtre Doina Gradea. Cariera Smarandei Vornicu ├«n TVR se rezum─â la emisiunea ÔÇ×De la A la InfinitÔÇŁ, difuzat─â ├«n anul 2013 ╚Öi scoas─â din grila de programe din cauza audien╚Ťelor modeste. ├Än plus, ea a coordonat ultimele dou─â edi╚Ťii Eurovision (2018 ╚Öi 2019), ├«n care Rom├ónia (The Humans ╚Öi Ester Peony) nu a ajuns ├«n final─â. ├Än prezent, Smaranda Vornicu se ocup─â de Festivalul Interna╚Ťional ÔÇ×Cerbul de AurÔÇŁ de la Bra╚Öov. ÔÇ×Smaranda Vornicu a c├ó╚Ötigat un post de produc─âtor la care un om din TVR ajunge doar dup─â parcurgerea unor etape care dureaz─â ani buniÔÇŁ, ne-au spus acelea╚Öi surse.

MediaSind cere control la TVR ╚Öi amenin╚Ť─â cu grev─â

Av├ónd ├«n vedere situa╚Ťia deosebit de grav─â din SRTV, Adunarea General─â a Sindicatului Rom├ón al Jurnali╚Ötilor ÔÇô MediaSind TVR, ├«ntruni╚Ťi ├«n sesiune extraordinar─â, au sesizat pe 17 iulie Guvernul, Parlamentul ╚Öi Pre╚Öedin╚Ťia Rom├óniei cu privire la situa╚Ťia dramatic─â ├«n care se afl─â cea mai mare institu╚Ťie public─â de pres─â. ├Än func╚Ťie de rezultatul discu╚Ťiilor cu reprezentan╚Ťii institu╚Ťiilor statutului, sindicali╚Ötii iau ├«n calcul declan╚Öarea unor ac╚Ťiuni greviste pentru demiterea, ├«n regim de urgen╚Ť─â, a pre╚Öedintelui director general al SRTV, precum ╚Öi a directorilor Departamentelor Resurse Umane ╚Öi Juridic. Astfel, pe perioada Festivalului ┬źCerbul de Aur┬╗┬á(22-25 august 2019),┬á├«n Pia╚Ťa Sfatului din Bra╚Öov, membrii MediaSind TVR prezen╚Ťi la eveniment┬á vor protesta printr-o┬ágrev─â japonez─â, prin purtarea de banderole ╚Öi alte ├«nsemne distinctive. Totodat─â, sindicali╚Ötii vor depune sesiz─âri penale ├«mpotriva conducerii SRTVÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul MediaSind, Sindicatul Rom├ón al Jurnali╚Ötilor.

Citește și:

Marina Alm─â┼čan, indignat─â de conducerea TVR: ┬ź├Äi trateaz─â pe to┼úi ceilal┼úi ca pe ni┼čte slugi jegoase┬╗

Marina Alm─â╚Öan, nemul╚Ťumit─â de situa╚Ťia din TVR: ┬źM─â complac ├«n g─âleata cu l─âturi ├«n care am fost aruncat─â┬╗

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
image png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
FotoJet (2) jpg
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png