Sofia Vicoveanca, mesaj despre moartea Regelui Mihai: "Nu știam ce se întâmplă, am început să plâng"

Ultima actualizare:

    Sofia Vicoveanca regretă moartea Regelui MihaiFoto Facebook
Sofia Vicoveanca regretă moartea Regelui MihaiFoto Facebook

Sofia Vicoveanca a rămas șocată la aflarea morții Regelui Mihai, și nu și-a putut stăpâni emoțiile care au cuprins-o și a povestit câteva amintiri care au legat-o indirect de Regele Mihai.

Artista are amintiri care o macină cu privire la majestate, chiar dacă a mărturisit că nu a avut ocazia să-l cunoască personal. Aceasta a publicat un mesaj pe Facebook în care povestește cum a fost afectată atunci când a aflat tragedia. 

„Eram școlăriță, aveam șase ani când au intrat doi politruci în sala de clasă, la Vicov, ne-au luat toate manualele și, la fiecare, au rupt prima pagină cu poza Regelui Mihai! Nu știam ce se întâmplă, nu știam de ce fac asta, am început să plâng, nu din părere de rău pentru soarta țării ci din cauza brutalităţii acelor străini, pentru că rupeau din cărțile cumpărate de mama, cu sudoarea frunții!…Eram mică, încă nu puteam înțelege…Mă jucam odată cu nepoatele, erau mici, când la Televizor se dădea un eveniment unde era prezent Maiestatea Sa și începuse să se intoneze Imnul Regal. Încărcată de emoția momentului, am început să plâng… Fetițele au crezut că sunt supărată, au venit să mă aline!… Ajunseseră ele deja la vârsta la care încă nu puteau înțelege…

Tot lacrimi de-ale mele, dar la distanță de zeci de ani… Ca mulți dintre noi, abia peste zeci de ani am descoperit demnitatea, discreția, suferința, puterea interioară ale aceluia de pe paginile rupte ale copilăriei!…

Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre importanța sa în istorie, despre personalitatea și rolul său… Și deși Casa Regală a României mi-a făcut onoarea să mă includă în panoplia celor decorați, nu am avut ocazia să îl cunosc în persoană pe Regele Mihai, din păcate!”, a scris Sofia Vicoveanca pe contul personal de Facebook.

Regele Mihai a decedat marți, 5 decembrie 2017, în locuința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net