Sofia Vicoveanca, mesaj despre moartea Regelui Mihai: "Nu știam ce se întâmplă, am început să plâng"

simeon stalpnicul png
Sofia Vicoveanca regretă moartea Regelui MihaiFoto Facebook

Sofia Vicoveanca a rămas șocată la aflarea morții Regelui Mihai, și nu și-a putut stăpâni emoțiile care au cuprins-o și a povestit câteva amintiri care au legat-o indirect de Regele Mihai.

Artista are amintiri care o macină cu privire la majestate, chiar dacă a mărturisit că nu a avut ocazia să-l cunoască personal. Aceasta a publicat un mesaj pe Facebook în care povestește cum a fost afectată atunci când a aflat tragedia. 

„Eram școlăriță, aveam șase ani când au intrat doi politruci în sala de clasă, la Vicov, ne-au luat toate manualele și, la fiecare, au rupt prima pagină cu poza Regelui Mihai! Nu știam ce se întâmplă, nu știam de ce fac asta, am început să plâng, nu din părere de rău pentru soarta țării ci din cauza brutalităţii acelor străini, pentru că rupeau din cărțile cumpărate de mama, cu sudoarea frunții!…Eram mică, încă nu puteam înțelege…Mă jucam odată cu nepoatele, erau mici, când la Televizor se dădea un eveniment unde era prezent Maiestatea Sa și începuse să se intoneze Imnul Regal. Încărcată de emoția momentului, am început să plâng… Fetițele au crezut că sunt supărată, au venit să mă aline!… Ajunseseră ele deja la vârsta la care încă nu puteau înțelege…

Tot lacrimi de-ale mele, dar la distanță de zeci de ani… Ca mulți dintre noi, abia peste zeci de ani am descoperit demnitatea, discreția, suferința, puterea interioară ale aceluia de pe paginile rupte ale copilăriei!…

Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre importanța sa în istorie, despre personalitatea și rolul său… Și deși Casa Regală a României mi-a făcut onoarea să mă includă în panoplia celor decorați, nu am avut ocazia să îl cunosc în persoană pe Regele Mihai, din păcate!”, a scris Sofia Vicoveanca pe contul personal de Facebook.

Regele Mihai a decedat marți, 5 decembrie 2017, în locuința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. 

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
facturi
Mangia2 jpg
image
image
image
image
Coolio SURSA FOTO Facebook jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub micutzu animat gif
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png