Soliştii «Epocii de Aur» te fac vedetă. Uite cât te costă!

Ultima actualizare:

    Crina Mardare e cea mai solicitată  profesoară de canto din România
Crina Mardare e cea mai solicitată profesoară de canto din România

Foarte mulţi artişti din vechea generaţie îşi rotunjesc veniturile din lecţiile de canto. În calitate de profesori de muzică, interpreţii au zeci de elevi, la cursuri. Vreţi să străluciţi precum Adrian Daminescu şi Cătălin Crişan, în lumina reflectoarelor? Nu vă rămâne decât să-i căutaţi. Au răbdare de fier şi reuşesc să vă pună vocea în valoare.

Cătălin Crişan: 45 de lei/oră

Un centru educaţional pentru copii şi tineri a deschis şi cântăreţul Cătălin Crişan (50 de ani), în Bucureşti. Cursurile de canto sunt completate de cele de jurnalism, actorie şi matematică. Preţurile practicate de artist sunt cele mai mici de pe piaţă, variind între 20 şi 50 de lei pentru o şedinţă. Şedinţa de canto şi matematică e de 45 de lei. 

Adrian Daminescu: 1.000 de lei/an

După concertele de muzică uşoară, Adrian Daminescu (62 de ani) predă muzică la Şcoala de Artă Bucureşti. Modulul Canto durează 3 ani şi taxa e de 1.000 de lei/an. Instituţia, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a pregătit artişti de top în ultimii 50 de ani. La cea mai recentă lecţie, Adrian Daminescu a explicat tehnica vocală folosind şlagărul „Prima iubire şi ultima”, compus de Horia Moculescu (81 de ani) şi interpretat inegalabil de Gabriel Cotabiţă (63 de ani). Mai mult, Adrian Daminescu intenţionează să-l invite la şcoală chiar pe Gabriel Cotabiţă şi să-i ofere un show demonstrativ. Originar din Timişoara, Adrian Daminescu a absolvit Pedagogia Muzicală la Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, iar acum e expert consultant la Şcoala de Artă Bucureşti. Totodată, Adrian Daminescu e vicepreşedinte la UNART (Uniunea Naţională a Artiştilor din România), organizaţie care se ocupă de colectarea şi repartiţia drepturilor conexe dreptului de autor.

Crina Mardare: 280 de lei/oră

Mama bateristului Bubu Cernea, Crina Mardare (61 de ani), şi-a construit în ani o instituţie renumită de muzică, Şcoala „Crina Mardare Music Experience”. Ea profesează atât ca antrenor vocal, dar şi ca psiholog. Artista susţine că orice vocalist profesionist are nevoie de un ghid matur şi experimentat care să îl ajute să-şi depăşească anxietatea şi emoţiile distructive. Scopul declarat al Crinei Mardare e ca fiecare elev să ajungă să-şi exploateze talentul la maximum şi să poată cânta live. Printre cursurile disponibile la „Crina Mardare Music Experience” sunt Canto, Pian, Chitară, Tobe şi Teorie şi Solfegiu. La înscriere, cursanţii vor plăti un depozit de 60 € (280 de lei), echivalentul primei ore de curs.

Ozana Barabancea: 300 de lei/oră

Dacă vrei să studiezi canto cu o vedetă care de 25 de ani are succes pe scena Operei Naţionale Bucureşti, poţi opta pentru soprana Ozana Barabancea (50 de ani). Artista şi-a deschis acum 3 ani şcoala de actorie, bune maniere şi canto „Studio Floarea Vieţii”, unde i-a adunat pe actorii Adriana Trandafir (62 de ani), Maria Buză (49 de ani), Magda Catone (60 de ani), Tania Popa (45 de ani), Andrei Duban (46 de ani), Constantin Cotimanis (63 de ani), Ovidiu Cuncea (51 de ani) şi Rona Hartner (45 de ani). Cursurile cele mai scumpe sunt cele de canto individual, susţinute de însăşi Ozana: respectiv 300 de lei/oră. Modulul are 12 şedinţe de câte o oră, ceea ce ridică investiţia la 3.600 de lei. Pentru cursurile de actorie şi bune maniere, şedinţa de 90 de minute costă 50 de lei, modulul ajungând la 600 de lei. Pentru lecţiile de instrument şi canto dedicate copiilor, şedinţa de o oră costă 100 de lei, modulul ajungând la 1.200 de lei.

Voltaj: 100 de lei/50 de minute

Călin Goia (43 de ani) şi colegii de trupă şi-au deschis Voltaj Academy, cu sedii în Bucureşti şi Cluj. Cursurile oferite sunt: canto, pian, chitară, bass, tobe şi producţie muzicală. Cursul are şedinţa de 50 de minute şi costă 100 de lei. La 4 şedinţe pe lună, preţul scade la 80 de lei/50 de minute, iar pentru pachetul intensiv de 8 şedinţe pe lună, la 70 de lei/50 de minute. 

Anca Ţurcaşiu: 200 de lei/lună

De 8 ani, Anca Ţurcaşiu (48 de ani) predă la mai multe grădiniţe private din Capitală canto şi actorie pentru grupe de copii între 2 şi 7 ani. Cântăreaţa declara că rolul de profesoară a ajutat-o să-şi îmbunătăţească relaţia cu fiu ei, Radu. Preţurile cursurilor încep de la 200 de lei/lună pentru un prichindel, însă variază în funcţie de pachetul de servicii oferit de fiecare grădiniţă în parte.

Marius Ţeicu: 2.400 de lei/an

Fost profesor la show-ul „Şcoala Vedetelor”, format de succes al TVR, Marius Ţeicu (73 de ani) se află la catedră de 50 de ani. Renumitul compozitor a debutat în activitatea didactică în anul 1968, la Şcoala Populară de Artă Bucureşti, unde a format „generaţia de aur” a muzicii uşoare româneşti: Angela Similea, Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Adrian Romcescu, Ion Luchian Mihalea şi Marina Voica. A fost profesor de canto la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti, iar din anul 1997, predă la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii „Spiru Haret”. Taxa de studii e de 2.400 de lei pe an. 

simeon stalpnicul png

Viorela Filip: 1.000 de lei/an

A fost absolventă, apoi a revenit ca profesoară la Şcoala de Artă Bucureşti. Viorela Filip (67 de ani) recunoaşte că mereu a fascinat-o ideea de a forma noi generaţii de artişti. Încă din copilărie, vedeta crea cataloage şi preda unor elevi imaginari. „Pedagogia e vocaţia de a avea răbdare să găseşti calea fiecărui elev, să-l faci să dea tot ce are mai bun în el”, declara Viorela Filip. Şi a avut ocazia de a-i „şlefui” pe Nico, Sorana (ex-ASIA), Nadine şi Alina Sorescu. Rata de succes e de 3 din 20 de absolvenţi, îi atenţionează artista pe cei care vor să facă din muzică o carieră. Totodată, profesoara susţine că orele de canto luate „la privat” cu diverşi cântăreţi sunt diferite de cele de la Şcoala de Artă Bucureşti, unde ciclul de Canto durează 3 ani (1.000 de lei/an).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cub gabriela prisacariu png
5 alessandra ambrosio jpg
Andreea Banica jpg
hopkins jpeg
banner lupu rednic png
andreea balan jpg
Banner Mihai Trăistariu
Banner Petre Năstase
image
actualitate.net
image
actualitate.net