Solistul-călugăr vrea să câștige Eurovisionul

Ultima actualizare:

    Rafael vrea să  dea lovitura la  marea finală din  Portugalia, din 12 mai foto: arhivă personală
Rafael vrea să dea lovitura la marea finală din Portugalia, din 12 mai foto: arhivă personală

A cântat în Iris, în Krypton, şi iată-l acum pregătindu-se pentru cel mai important concurs din viaţa lui, Eurovision. Rafael, cântăreţul care a vrut să se călugărească, fiind atras de lumea monahală, a trecut de preselecţiile oficiale, cu piesa ”We are one”. El speră să dea lovitura la marea finală din 12 mai, din Portugalia.

60 de artişti luptă să ajungă în finala selecţiei naţionale Eurovision, pentru a reprezenta România în Portugalia, pe data de 12 mai. Printre aceştia se numără şi rocker-ul Rafael Cătălin Ciubotaru, pe numele său de scenă Rafael. A trecut de preselecţii cu piesa ”We are one” şi se pregăteşte pentru semifinala din 28 ianuarie, care se va desfăşura la Timişoara. Interpretul Rafael nu este o figură nouă în faţa juriului compus din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, pentru că a mai fost solist în trupa Iris şi în trupa Kryptonse.


    Solistul merge adesea la biserică alături de alte  soliste de muzică populară
Solistul merge adesea la biserică alături de alte soliste de muzică populară

În spatele imaginii de dur se ascunde un om cu frică de Dumnezeu, care o vreme s-a refugiat într-un schit din Munţii Poiana Ruscă. A vrut să se călugărească: ”Am fost pasionat de Dumnezeu, de spiritualitate şi am decis să merg la acel schit. Aveam vreo 19 ani, terminasem liceul şi în loc să merg la Facultate am ales să merg acolo, să cunosc viaţa aceasta monahală şi să studiez, căci erau mii de cărţi. Am stat timp de trei ani la schit şi mă strigau «fratele Rafael». Eram pasionat totodată şi de muzică şi la un moment dat mergeam şi cântam din munţi, piese de la Compact, Holograf sau Iris, de mă auzeau călugării din schit. Aşa mi-au zis într-o zi că e mai bine pentru mine să merg în lume să cânt. M-am întors în Bucureşti şi am intrat la Facultatea de Drept. În acest timp mi-am făcut o formaţie muzicală, am cochetat cu modellingul”, a declarat artistul, pentru Click! Celebrul rocker este solistul cu cel mai lung păr, de aproximativ un metru: ”Nu e greu deloc de întreţinut. Îl ţin strâns şi nu-l usuc cu uscătorul, mă spăl cu şampon cu arginină. Nu m-am mai tuns de vreo 25 de ani, m-am gândit de mai multe ori să trec pe la frizerie, însă dă bine ca imagine, e şi o parte din personalitatea artistică”, a mai spus Rafael.  

Rafael nu se teme în concurs de Mihai Trăistariu

simeon stalpnicul png

Rafael concurează cu piesa „We Are One” alături de Andy, în cea de a doua semifinală a competiției Eurovision, care are loc la Timișoara pe data de 28 ianuarie. Solistul se va bate cu alți artişti cunoscuți precum Mihai Trăistariu, care se află la cea de-a 11 încercare, dar cu un loc patru în palmares, și Romeo Zaharia. La selecția națională de anul acesta își mai încearcă norocul și Tavi Clonda în semifinala din 4 februarie de la Craiova, dar și compozitorul Mihai Alexandru cu doi tineri Alexia & Matei în prima semifinală, cea de la Focșani, din 21 ianuarie. Semifinale mai au loc pe 11 februarie în Salina Turda și pe 18 februarie la Sighișoara. E prima dată când TVR organizează competiția cu cinci semifinale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
banner shelly png
banner vica blochina png
Victoria Răileanu este însărcinată cu al doilea copil
banner ela crăciun png
Captură de ecran din 2024 04 23 la 12 10 33 logo png
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net