Soția lui Leo Iorga, mesaj sfâșietor: «Luptătorul meu neînfricat». Când va fi înmormântat artistul

Ultima actualizare:

    Paula Iorga a scris un mesaj emoționant pe Facebook, unde a precizat când va fi înmormântatFoto: Facebook
Paula Iorga a scris un mesaj emoționant pe Facebook, unde a precizat când va fi înmormântatFoto: Facebook

Vestea că Leo Iorga s-a stins din viață a întristat o țară întreagă. Fostul solist al trupei Compact a încetat din viață sâmbătă, 2 noiembrie, după ce a luptat cu cancerul mai bine de 8 ani. Solistul a lăsat în urmă o familie frumoasă, dar și prieteni care acum au inima frântă de durere. Paula Iorga, femeia care i-a fost alături lui Leo în tot această perioadă grea din viața lui, a publicat un mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare.

Soția lui Leo Iorga a fost cadru medical, dar şi-a abandonat serviciul pentru a se dedica în totalitate soţului ei și familiei pe care au clădit-o împreună. Paula şi Leo s-au cunoscut în urmă cu 31 de ani la Costineşti, când fiecare avea pe altcineva. Au reuşit să se cunoască mai bine la finalul verii anului 1988, iar un an mai târziu, în ianuarie 1989, s-au căsătorit, iar în septembrie, acelaşi an, au făcut nuntă. Leo şi Paula Iorga au împreună doi băieţi: Edi (29 de ani) şi Paul (22 de ani), care și-a urmat tatăl în domeniul muzicii. 

Când va fi înmormântat Leo Iorga, dar și ce mesaj sfâșietor a publicat Paula Iorga pe Facebook

„Azi, în sâmbăta mortilor, iubitul meu soț a plecat în bratele Bunului Dumnezeu. Fie ca sufletul tău sa zboare nestingherit și lin in Împărăția cerurilor, unde vei fi alături de colegii tai Teo Peter și Emil Laghia, Gyuri Pascu etc. Trupul neinsufletit va fi depus luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), urmând ca marți ora 12 să aibă loc înmormântarea la Cimitirul Bellu. Dumnezeu să te odihnească și să te ierte, dragostea mea, luptătorul meu neînfricat!”, a scris Paula Iorga pe Facebook.

Leo Iorga va fi înmormântat marți la Cimitirul Bellu, la ora 12.

Solistul trupei Compact suferea de mai mulți ani de cancer și fusese operat în repetate rânduri. Acesta primit vestea că are cancer pulmonar în 2011 și de atunci a început lupta pentru viața sa. Acesta a fost dus la spital de multe ori și în timpul concertelor, din cauza stării sale de sănătate. 

Diagnosticat cu cancer în 2010, a mers în Cuba şi Germania pentru tratamente

Problemele de sănătate pentru Leo Iorga au început în 2010, când a aflat că are cancer pulmonar. A fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, și i s-a extirpat un plămân. 

Pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme la fel de grave. În toamna anului 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, fiind operat atunci de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. 

De parcă nu ar fi fost de ajuns acest chin, în iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. Artistul nu s-a lăsat înfrânt și a fost tocmai în Cuba în urmă cu doi ani pentru a face un vaccin-minune, care ar distruge celulele bolnave. 

În februarie, Leo a plecat în Germania, pentru un tratament revoluţionar de care a avut nevoie de alţi 70.000 de euro, strânşi cu ajutorul prietenilor şi fanilor. 

“Va face analize, urmează operaţia cu cel mai evoluat laser pentru a-i arde celulele canceroase, apoi va sta pentru tratament. Este destul de greu. Sperăm să fie bine. În urmă cu 9 ani, tata a rămas fără un plămân din cauza cancerului, acum sperăm să fie salvat cel rămas. A renunţat la fumat de atunci, nu a băut, a renunţat şi la carne acum un an, însă la ultima analiză s-au depistat aceste tumori. Tata ne zice mereu «nu mai fumaţi, că uite ce am păţit eu», însă e mai greu cu practica”, a declarat Eduard Iorga, la vremea respectivă.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net