Stelian Tănase, demis. Cine este Irina Radu


    Stelian Tănase, demis: Parlamentul a respins miercuri Raportul de activitate al TVRFoto: Mediafax
Stelian Tănase, demis: Parlamentul a respins miercuri Raportul de activitate al TVRFoto: Mediafax

Stelian Tănase, demis de la conducerea TVR după ce plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii publice pentru anul 2014, cu 115 voturi "pentru" şi 220 de voturi "împotrivă". În locul lui a fost numită Irina Radu, realizator în cadrul TVR, care a fost votată de plen cu 231 de voturi pentru şi trei împotrivă.

Deputaţii şi senatorii s-au reunit, miercuri (23 septembrie), în plenul celor două Camere pentru a discuta Raportul de activitate al TVR pe anul 2014. Lui Stelian Tănase, demis de la conducerea Televiziunii publice, i s-a reproşat că, deşi a existat un plan de redresare a TVR, acesta nu a fost respectat. Conform Raportului, televiziunea are mari probleme financiare, notează evz.ro: datorii de 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane către bugetul de stat, venituri totale de 544,2 milioane lei, cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, pierderi de 81,5 milioane de lei.

Stelian Tănase, demis: De ce nu au putut fi plătite "datoriile istorice"

Stelian Tănase, demis din funcţia de preşedinte al TVR, a explicat situaţia financiară a televiziunii publice. "Am venit la televiziunea română moştenind o datorie de aproape 180 de milioane de euro. În 2006, SRTV a avut pierderi de 17 milioane de lei ca efect al introducerii TVA. În 2008 - 53 milioane de lei. În 2011 - 160 milioane de lei. Asta numai datorita introducerii TVA şi aş putea să enumăr foarte multe măsuri care au ruinat televiziunea română pe care nu le-au luat directorii televiziunii, cărora vreau să le fac un elogiu pentru activitatea lor, aşa cum vreau să le urez succes celui care îmi va succeda. În 2013 a apărut un memorandum în urma colapsului televiziunii. Atunci pe semnătura televiziunii şi a Guvernului s-au hotărât mai multe măsuri şi s-a trecut la o restructurare. Una dintre măsuri era indexarea taxei. Pe baza acestei promisiuni a Guvernului, s-a luat un credit sindicalizat de milioane. Măsura propusă nu a fost dusă la îndeplinire. (...) Datoriile istorice nu au putut fi plătite nici în acest an sub mandatul meu", a declarat Stelian Tănase, potrivit stirileprotv.ro.

Stelian Tănase, demis: "Au hotărât lichidarea mea"

Stelian Tănase, demis miercuri din funcţia de conducere a TVR, a explicat că, în ultimii zece ani, Parlamentul şi guvernele au luat hotărâri care au dezavantajat televiziunea. Conform fostului preşedinte-director general, situaţia e atât de gravă încât măsurile adoptate pentru redresarea televiziunii nu sunt la îndemâna Societăţii, ci a Guvernului. 

"În acest moment, situaţia televiziunii, cum v-am declarat şi acum un an şi jumătate, nu mai este la îndemâna managerilor. Situaţia este atât de gravă, lucru despre care în mai multe rapoarte către Guvern şi către Parlament am facut vorbire, încât se poate rezolva numai printr-un şir de măsuri. Nu există o singură măsură care să salveze televiziunea. Un Guvern trebuie să şi le asume", a spus Stelian Tănase, în plen. 

Stelian Tănase, demis după un an şi nouă luni în care s-a aflat la şefia TVR, susţine că televiziunea publică este sub control politic, prin desemnarea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui. În plus, el a povestit că s-a făcut chiar presiuni asupra lui, de câtre Gabriel Oprea. 

„Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. (...)  Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertaea presei din România, este un lucru inacceptabil", a mărturisit Stelian Tănase, pe blogul personal.

Stelian Tănase, demis: Cine este Irina Radu, preşedintele interimar al TVR

Stelian Tănase, demis: Cine este Irina Radu, noul şef interimar TVR
Stelian Tănase, demis: Cine este Irina Radu, noul şef interimar TVR

Cine este Irina Radu: În locul lui Stelian Tănase, demis miercuri, plenul Parlamentului a decis numirea Irinei Radu în funcţia de preşedinte interimar al TVR. O veche angajată a TVR, Irina Radu s-a remarcat în ultimul an prin câteva contre publice cu Stelian Tănase, potrivit hotnews.ro.

Irina Radu s-a angajat iîn televiziunea publică în anii 1990, după doi ani în presa locală, la Monitorul de Iaşi. A apărut iniţial la TVR Iaşi ca prezentatoare, apoi a ajuns la TVR Bucureşti, unde a ocupat chiar postul de director. În 2006, a plecat la Kanal D, ca director de producţie.

După trei ani, a mers la Intact Production (firmă din trustul mediatic al lui Dan Voiculescu), ca manager general. A stat în Intact nici un an şi a revenit la TVR în 2012, în funcţia de consilier de programe. În 2013, a devenit director de programe.

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
cub dinu maxer fiul png
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
bogdan ioan la vocea  jpg
cub oana roman png
Jorge, aici alături de fosta  soţie, Alina, şi de fetiţa lor, Karina, acum în vârstă de 5 ani, pe vremea când formau o familie fericită jpeg
sergiu nicolaescu 2011 JPG
angela similea
baza jill biden 2 (captura video) jpg