Suferința ascunsă a Lidiei Bejenaru. Ce a umbrit ultimii ani de căsnicie cu Nicolae Botgros


    Nicolae Botgros și regretata Lidia Bejenariu au fost căsătoriți aproape 50 de anifoto: arhiva personală
Nicolae Botgros și regretata Lidia Bejenariu au fost căsătoriți aproape 50 de anifoto: arhiva personală

Solista de muzică populară Lidia Bejenaru a murit la luni, 26 iulie, la vârsta de 68 de ani. Artista din Republica Moldova și dirijorul Nicolae Botgros (68 de ani) ar fi împlinit anul acesta, în octombrie, 50 de ani de căsnicie, o legătură strânsă, care a supraviețuit unor încercări grele în ultimii ani.

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros și-au jurat credință veșnică în urmă cu aproape 50 de ani. Erau amândoi foarte tineri, elevi la Școala de Iluminare culturală. Și-au respectat jurămintele rostite la cununia religioasă, chiar dacă relația lor a fost testată serios de-a lungul ultimilor ani.

”NU a existat vreodată o discuție despre o eventuală separare de soția mea, Lidia Bejenaru. NU s-a întâmplat acest lucru până acum și cred că, nu se va întâmpla atât timp cât ne va considera Dumnezeu demni de această viață”, mărturisea Nicolae Botgros anul trecut, după ce în lumea muzicii populare de la noi și de peste Prut s-a tot vorbit despre un eventual divorț provocat de infidelitatea maestrului.

Nicolae Botgros s-a întors la soție după ce  afăcut un copil cu amanta

Zvonurile despre divorț au fost alimentate de faptul că Botgros a devenit tatăl unei fetițe, în aprilie 2018, cu Anișoara Dabija, o solistă de muzică populară cu 27 de ani mai tânără, căsătorită și ea la vremea respectivă și mamă a doi băieți. Amantlâcul a fost dat în vileag chiar de soțul solistei, care a dezvăluit că toată povestea a afectat-o mult pe Lidia Bejenaru.

Bicolae Botgros și-a recunoscut fiica, dar s-a întors la soție, în ciuda faptului că Nișoara Dabija a divorțat și era pregătită de o relație oficială cu maestrul.

”Toată lumea din Moldova știe asta, însă domnul Botgros și Anișoara se feresc să vorbească despre asta. S-au ferit cât au putut de mult, dar iată că a ieșit la iveală secretul. Ea a născut o fetiță în urmă cu câteva luni, iar maestrul i-a dat numele lui. Pe micuță o cheamă Nicoleta Botgros. Nici unul nu recunoaște asta, dar să vă mai spun ceva. Sunt o grămadă de artiste care se dau pe lângă acest geniu al muzicii, pentru a deveni celebre, și chiar ele trag de domnul Botgros. El își iubește enorm nevasta și e un om de respect. Faptul că a recunoscut copilul acesta și că i-a dat numele lui, vorbește încă o dată despre calitatea umană și responsabilitatea maestrului, indiferent de situația în care se află acesta”, a declarat pentru Click! o sursă din lumea muzicii populare.

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros au un băiat în vârstă de 45 de ani, Cornel, violonist în orchestra condusă de tatăl său.

Lidia Bejenaru a murit la vârsta de 68 de ani

Artista Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni dimineață, 26 iulie, la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, pe Facebook.

Citește și:

Nicolae Botgros și-a recunoscut copilul secret, dar nu divorțează: "Aniversăm 49 de ani de căsnicie"

Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a murit! Cântăreața de muzică populară avea 68 de ani

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
camion thor24 1200 jpg
neymar plange brazilia jpg
image
image
image
image
image
image
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
tina turner jpg
x 12 andreea antonescu 3 jpeg
inna sexy jpg
florin piersic  jpg
cub mașina moș craciun png