Talentele ascunse ale lui Octavian Ursulescu

Ultima actualizare:
Octavian Ursulescu  ne-a prezentat medaliile
Octavian Ursulescu ne-a prezentat medaliile

Este cel mai cunoscut prezentator de evenimente din România, cu o experienţă de peste 40 de ani. S-a făcut remarcat în televiziune şi pe scene ale festivalelor celebre, a scris cărţi, a prezentat evenimente mondene. Dar Octavian Ursulescu are şi alte talente ascunse. În copilărie avea cu totul alte pasiuni, mergea la olimpiade de matematică şi juca baschet de performanţă.

Are 71 de ani, dar încă nimereşte din prima coşul de baschet. Nu a uitat acest sport pentru că l-a practicat ani buni. A fost căpitanul echipei de baschet a Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Bucureşti şi a făcut parte din echipa naţională de juniori din echipa Şcolii sportive de elevi nr. 2, antrenate de Mircea Stănculescu.

A jucat câţiva ani la echipe din divizia B, cum ar fi Universitatea Bucureşti şi ICHF, a fost selecţionat -într-un lot lărgit de tineret, după care a mai activat un timp ca amator. Ar fi vrut să-şi pună în ramă tricoul de campion, însă regretă şi acum că a făcut greşeala, la un moment dat, să-l dea la curăţat la ”Nufărul”.

Când l-a luat înapoi, a constatat şocat că dispăruseră toate înscrisurile de pe tricou! A rămas acasă cu zeci de cupe cucerite la diverse manifestări, precum şi numeroase medalii obţinute la Olimpiadele mass-media desfăşurate în Belgia, Canada, Grecia, Turcia, la diverse sporturi, cum ar fi volei, baschet, fotbal, badminton, petanque, atletism.

Anul trecut a prezentat un concert In Memoriam Mădălina Manole
Anul trecut a prezentat un concert In Memoriam Mădălina Manole

În clasă, a fost un elev de nota zece. Îi plăceau româna, istoria, matematica, fizica, şi nu lipsea de la nici o olimpiadă. În plus, se mândreşte cu colecţia revistei şcolii, în care a publicat articole şi poezii.

„De departe cel mai strălucitor trofeu e premiul II cucerit la Olimpiada naţională de matematică, distincţia fiindu-mi înmânată la actualul Palat Cotroceni (pe atunci Palatul Pionierilor) de reputatul academician Grigore Moisil”, ne-a povestit Octavian Ursulescu.

De la finala respectivă, are o amintire care nu-i dă pace nici acum: a obţinut 19 puncte din totalul de 20, fiind învins de Eleodor Popescu din Drobeta Turnu-Severin, care a reuşit să obţină punctajul maxim.

Nici acum nu ştie unde a greşit. Peste ani, când a ajuns în oraşul de la malul Dunării cu un spectacol, s-a interesat de rivalul care-i răpise titlul şi al cărui nume, iată, îl urmăreşte şi acum. Aşa a aflat că acesta îşi respectase vocaţia şi că era cel mai bun profesor de matematică din oraş. Din păcate, n-au avut ocazia să se întâlnească. 


    Anul trecut a prezentat un concert In Memoriam Mădălina Manole
Anul trecut a prezentat un concert In Memoriam Mădălina Manole

Câţiva ani mai târziu, Octavian Ursulescu a absolvit Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Bucureşti şi o vreme a lucrat ca inginer la o întreprindere bucureşteană. Dar cum încă de pe băncile liceului începuse să publice în cotidianul ”Scânteia tineretului”, muzica şi mass-media l-au acaparat încet-încet. A ajuns un nume şi în acest domeniu.

Prezintă evenimente în costumul popular specific zonei în care s-a născut

Octavian Ursulescu spune de fiecare dată cu mândrie că s-a născut şi a copilărit ”în cel mai frumos judeţ din ţară”, Mureş. 

Părinţii săi erau amândoi ingineri silvici şi el a văzut lumina zilei chiar în clădirea ocolului silvic din satul Cîmpul-Cetăţii, celebru pentru păstrăvăriile sale, dar şi pentru un festival internaţional al baloanelor cu aer cald. În fiecare an, el face un adevărat pelerinaj la locurile copilăriei. Nici localnicii nu l-au uitat. 

Primarul Emanoil Hurdugaci l-a învestit cu titlul de ”Cetăţean de onoare” al comunei Chiheru de Jos (care include şi satele Chiheru de Sus, Urişiu de Sus şi de Jos), invitându-l nu o dată să prezinte toamna spectacolele din cadrul ”Zilelor Chiherului”. 

Octavian Ursulescu îşi cinsteşte judeţul prin costumul popular (din zona Ibăneşti, la Chiher portul fiind ceva mai sobru), cu care a apărut de câteva ori pe micul ecran şi a prezentat tradiţionalele manifestări ”Ziua recoltei”, ”Balul însuraţilor” (la Reghin) sau ”Sărbătoarea Văii Gurghiului” (la Fîncel-Ibăneşti Pădure). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Principesa Elena la Dusseldorf oct 2024   Casa Majestatii Sale (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
catalin scarlatescu instagram jpg
banner catalin botezatu png
banner randi png
saljbchd jpg
nunta Monica Birladeanu si Valeriu Gheorghita Foto   Facebook jpg
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net