Tradiţii de Mucenici din satul natal al unui solist de muzică populară
Ziua de 9 martie, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte pe cei 40 de Mucenici ucişi în Sevastia, are pentru spiritualitatea populară o conotaţie aparte. Absolvent de Teologie, cântărețul de muzică veche interbelică Daniel Trifu respectă şi el obiceiurile din satul natal. Artistul le-a făcut o vizită bunicilor din Miloşeşti, judeţul Ialomiţa.
Este unul dintre cei mai bisericoşi artişti din showbiz. Daniel Trifu, cântăreţul de muzică populară, a terminat facultatea de Teologie, şi deşi ar putea oricând profesa în domeniu, el a ales calea muzicii populare.
Obiceiurile creştineşti le respectă cu sfinţenie, aşa că de Mucenici a ajuns în satul natal, la bunici, pentru apune în practică ce se spune în popr, dar şi pentru a gusta din minunile pregătite de bunica sa.
"În ziua de Mucenici la noi în sat există obiceiul simbolic al focului. Se aprinde un braţ de paie sau crengi uscate adunate din curte, acest aspect simbolizând arderea iernii şi sosirea primăverii! Tot pe 9 martie pomii neroditori de anul trecut se «amăgesc» cu toporul, iar în timp ce o persoană îi ameninţă că îi taie, o alta se pune garant că pomul o să aibă rod", a povestit artistul.
Daniel Trifu a început să studieze muzica de la 10 ani. Tot atunci a început să fie atras şi de biserică. A făcut 5 ani de seminar, a continuat cu Facultatea de Teologie din Bucureşti, însă pasiunea pentru muzică a fost mai mare. Astfel, Trifu a renunţat la preoţie pentru a cânta pe cele mai mari scene.