Tristețea Sofiei Vicoveanca. Un singur concert în 5 luni: «Artiștii sunt cei mai oropsiți, am cântat doar la un cumătru»

Ultima actualizare:

    Sofia Vicoveanca se roagă să trecem peste acest necaz
Sofia Vicoveanca se roagă să trecem peste acest necaz

Sofia Vicoveanca (78 ani) a îmbinat utilul cu plăcutul, la vreme de pandemie. S-a odihnit, a scris poezii și a înregistrat melodii noi. Pregătește un nou album și d-abia așteaptă să revină pe scenă. Este de părere că artiștii sunt cei mai afectați în această perioadă.

Până acum a cântat doar la un eveniment privat mic, unde s-au păstrat toate regulile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. "Am cântat într-un singur loc, la un cumătru, dar a fost puțină lume, s-a păstrat distanța. Duminică o să  cânt, o să fiu pe scenă la Botoșani. Dar va fi la fel, puțină lume și la distanță. Mi-a lipsit foarte mult cântatul. E greu să nu te mai poți exprima artistic așa cum trebuie", ne-a declarat interpreta de muzică populară. Pe de altă parte, ea a profitat din plin de zilele libere.

Sofia Vicoveanca locuiește la Suceava, dar are o căsuță și la Vicov
Sofia Vicoveanca locuiește la Suceava, dar are o căsuță și la Vicov

"În pandemie am stat în casă, cuminte. Am scris, am înregistrat piese. Până acum am înregistrat patru melodii din 20 de melodii pentru un album nou. Va fi gata probabil de Sărbători. Nu mă grăbesc. Noi, artiștii, am fost cei mai oropsiți. Să nu cânți pentru public atâta vreme. E foarte greu. Consider că am pierdut un an. Oamenii s-au înrăit. Eu stau la bloc, dar am mai fost și la căsuța mea de la Vicov. La bloc nu pot cânta. A fost greu", a mai povestit artista pentru Click! 

Ce ține Sofia Vicoveanca în celebra trăistuță

V-ați întrebat ce ține Sofia în trăistuța pe care o poartă și pe scenă? ”Țin apă, medicamente, agrafe și 10 lei”. Poate părea surprinzător, dar povestea acestor bani este una emoționantă. „Eram la un spectacol într-un cămin cultural dintr-un sat din Botoşani. După ce am cântat, pe scenă a urcat un bătrânel care mi-a spus că am cântat la nunta fiicei sale şi mi-a dat o bancnotă de 10 lei ca să îmi iau o ciocolată. Am zis că dumnealui are mai mare nevoie de acei bani decât mine, dar nu a vrut să-i ia înapoi astfel că am jurat că nu voi cheltui acei 10 lei câte zile voi avea. Şi eu mă ţin de cuvânt”, a dezvăluit Sofia Vicoveanca.

Este foarte activă pe Facebook

Fire sociabilă, ea își ține fanii la curent cu tot ce face, adăugând pe Facebook poze cu ghivecele de flori din fereastră, dar și înregistrări cu piesele ei de muzică populară. Cea mai apreciată poză este cea în care apare purtând mănuși de protecție: ”Am făcut <<fălcuțe>> și am avut mare grijă de mine. Să dea Domnul să ne bucurăm de sănătate, să ne reluăm firul vieții fără teamă, să ne bucurăm unii de alții când ne întâlnim, să ne îmbrățişăm cu bucurie”, menționa Sofia, pe Facebook, în luna aprilie. O admiratoare, care i-a atras atenția să nu se mai pozeze cu mănuși, ca să nu panicheze și mai mult acest popor bătut de soartă, a primit un răspuns cu tâlc din partea artistei cu voce de aur: ”Musai cu mănuși, că altfel nu m-ar fi crezut nimeni că poza-i proaspătă și vreți să mă salte Poliția? Dacă-mi puneam și mască nu m-ar mai fi recunoscut cineva!”. Le-a mulțumit tuturor pentru complimente: ”Mulțumesc, sunt cam grăsuță, dar, las, cine o mușca să nu-și rupă dinții!”.

Răsplătită de autorități, pentru întreaga carieră
Răsplătită de autorități, pentru întreaga carieră

Sofia Vicoveanca are un bulevard cu numele ei

Sofia e tare fericită că unul dintre bulevardele din Suceava îi poartă numele. Autoritățile din acest oraș, în care locuiește celebra interpretă de muzică populară, au decis în urmă cu mai bine de 10 ani să îi facă această supriză, în semn de respect pentru întreaga ei activitate: "Strada cu numele meu este de câțiva ani, dar nu prea s-a promovat. Le mulțumesc autorităților pentru gestul lor", ne-a mai spus interpreta de muzică populară.

Citește și:

Sofia Vicoveanca, mesaj adorabil după izolare: ”Am făcut fălcuțe". Ce bine arată solista la 78 de ani!

Cea mai mare dramă a Sofiei Vicoveanca: «Am plecat cu mama în coloana de refugiați»

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net