Triunghiul amoros Eminescu-Micle-Caragiale. Ce a spus marele poet când a aflat că a fost înşelat


    Eminescu şi Micle şi-au trăit cu patimă povestea de iubireclickpentrufemei.ro
Eminescu şi Micle şi-au trăit cu patimă povestea de iubireclickpentrufemei.ro

Una dintre cele mai frumoase poveşti de iubire este cea dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Însă relaţia lor a fost marcată şi de infidelităţi din partea amândurora.

„Îngerul blond”, cum a numit-o Eminescu pe Veronia Micle, i-a marcat atât destinul, cât şi creaţia literară. Cei doi s-au născut amândoi în acelaşi an, 1850, el pe 15 ianuarie, la Botoşani, iar ea pe 22 aprilie, la Năsăud. Micle şi Eminescu s-au cunoscut la Viena, în 1872, unde poetul se afla la studii, iar ea venise să îşi trateze unele probleme de sănătate. Flacăra iubirii s-a aprins imediat pentru cei doi, dar în calea împlinirii relaţiei lor s-a interpus statutul social al Veronicăi Micle de femeie căsătorită. Dovezi ale iubirii dintre cei doi sunt scrisorile de dragoste pe care şi le-au trimis, precum şi propriile mărturii ale poetului. Într-o scrisoare pe care i-a adresat-o, Eminescu îi declara: „Tu ai fost şi eşti viaţa mea, cu tine s-a început şi s-a încheiat şi, dacă nu trăiesc pentru a gândi măcar la tine, nu am la ce trăi”.

Citește aici mai multe despre relația celor trei personalități și cum a reacționat Eminescu la aflarea veștii despre "ușurateca Veronica" și prietenul Caragiale.

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
cub dinu maxer fiul png
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
bogdan ioan la vocea  jpg
cub oana roman png
Jorge, aici alături de fosta  soţie, Alina, şi de fetiţa lor, Karina, acum în vârstă de 5 ani, pe vremea când formau o familie fericită jpeg
sergiu nicolaescu 2011 JPG
angela similea
baza jill biden 2 (captura video) jpg