Trupa Compact, măcinată de decese, boli şi scandaluri. Leo Iorga scoate la iveală secrete uluitoare

Ultima actualizare:

    Leluţ Vasilescu şi  Paul Ciuci se cunosc  din copilărie, iar în  1981 se alătură grupului  Compact. Acum  sunt la cuţite
Leluţ Vasilescu şi Paul Ciuci se cunosc din copilărie, iar în 1981 se alătură grupului Compact. Acum sunt la cuţite

Cine a spus că trupa Compact e blestemată n-a exagerat. În 40 de ani de activitate, formaţia a fost lovită de tragedii, dar şi de scandaluri din cauza orgoliilor. De aşa ceva avem parte şi acum, cu Leluţ Vasilescu şi Paul Ciuci în prim-plan. De pe margine, Leo Iorga îşi spune şi el partea de adevăr.

Vestea că toboşarul Aurel (Leluţ) Vasilescu (61 de ani) părăseşte trupa Compact, după 36 de ani dedicaţi rock-ului, a căzut ca o bombă în rândul fanilor. La mijloc ar fi neînţelegerile financiare cu liderul grupului, Paul Ciuci (60 de ani), care n-ar împărţi frăţeşte, cu ceilalţi colegi, onorariile strânse în concerte. În plin război dintre cei doi, Click! l-a contactat pe Leo Iorga (52 de ani), cel care a făcut parte din Compact în perioada de glorie a trupei (1988-1996), alături de Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu. Acesta a răbufnit şi a scos la iveală lucruri nespuse.

“Ciuci crede că totul depinde de el. Minte cum respiră. Acum trupa Compact a ajuns doar o formaţie de încălzire pentru cei de la Holograf şi Iris. Când am plecat din formaţie, Ciuci a zis «să plece Leo», asta e una dintre cauzele pentru care eu am ajuns să am probleme de sănătate. Adevărul va ieşi la iveală. Cu certitudine, Compact nu înseamnă doar Ciuci. A lăsat trupa de izbelişte (n.r. în perioada 1991-1995, Paul Ciuci a părăsit formaţia) şi, când a revenit, Compact era mult mai sus decât o lăsase el. Pe mine m-a dat afară, că face el rahatul praf. Înainte să moară, Teo Peter vorbise deja să refacem formula de aur a trupei”, ni s-a confesat Leo Iorga.


    Leo Iorga a cântat  timp de 8 ani în  Compact, în perioada  de glorie a trupei  1988 – 1996
Leo Iorga a cântat timp de 8 ani în Compact, în perioada de glorie a trupei 1988 – 1996

Lanţul tragediilor în Compact a început în decembrie 2004, când basistul Teo Peter a murit într-un accident de maşină, provocat  de un angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti. În iunie 2005, chitaristul Emil Laghia a fost omorât cu sânge rece de concubina lui. O lună mai târziu, impresarul George Popa a decedat în somn, în urma unui infarct. În 2008, Leluţ Vasilescu a suferit un infarct pe scenă, la Făgăraş, iar în 2011 Leo Iorga avea să fie diagnosticat cu cancer pulmonar. În 2013, Paul Ciuci l-a dat în judecată pe Leo pentru a-l opri să mai folosească în concerte numele Compact, iar în 2016 sentinţa a fost favorabilă lui Paul. În noiembrie 2016 s-a stins din viaţă şi primul chitarist al grupului, Marian Manoliu.


    Teo Peter, Emil Laghia, Marian Manoliu
Teo Peter, Emil Laghia, Marian Manoliu
image
image
image
image
image
image
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net