Ultimii doi ani din viaţa Cristinei Ţopescu: depresie, bani puţini şi drame cu căţei

Ultima actualizare:

    Cristina Topescu
Cristina Topescu

Vedetele ascund de multe ori drame în spatele zâmbetelor afişate la evenimentele mondene. Puţini sunt cei care ştiau că ultimii ani din viaţa Cristinei Ţopescu, jurnalista de 59 de ani găsită moartă în casă, au fost foarte grei. Apropiaţii fiicei lui Ţopescu spun că avea probleme cu banii, cu depresia şi că se împăca foarte greu cu gândul că nu poate ajuta animalele fără stăpân aşa cum şi-ar dori.

Trupul neînsufleţit al Cristinei Ţopescu a fost descoperit abia după circa două săptămâni de o vecină, îngrijorată că nu o mai văzuse de ceva timp. A presupus că nu-i răspunde la mesaje şi la telefon pentru că este supărată. În fapt, ea s-a culcat şi nu s-a mai trezit niciodată. Poliţia a găsit-o decedată, moartea jurnalistei fiind învăluită în mister. S-a vehiculat şi ipoteza sinuciderii, din cauza depresiei şi a problemelor financiare, variante confirmate şi de prietena regretatei juraliste.

Diana Maria, prietena Cristinei Ţopescu, cea care îi şi administra pagina de Facebook, a povestit într-o înregistrare audio cum s-a decis să sune la 112 simţind că ceva rău se întâmplase cu vedeta. În plus, conform acesteia, faptul că Cristina Ţopescu nu îşi mai găsea de lucru şi că avea o chirie de plătit o aduseseră în pragul unei depresii severe.

“Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu. Îngrijea 12 căţei şi hrănea maidanezi din 7 locuri. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilităţi, benzină şi câte un pachet de ţigări. Ei nu-i trebuia nimic. Toţi banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căţei, tratamente. Se vorbeşte despre o Cristina pătimaşă. A fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligenţă sclipitoare, dublată de o sensibilitate anume, dar şi de duritate şi agresivitate. Da, Cris intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii. A reuşit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare”, povesteşte prietena regretatei jurnalise. Cele două se cunoşteau din 2015, când au participat împreună la un marş Colectiv.    

În casa Cristinei Ţopescu au fost găsiţi câinii pe care îi îngrijea
În casa Cristinei Ţopescu au fost găsiţi câinii pe care îi îngrijea

Patima pe care Cristina o punea în salvarea căţeilor a fost confirmată şi de Marius Chircă, preşedintele Asociaţiei Kola Kariola. ”Iubea toţi câinii, suferea pentru toţi. Voia să-i salveze pe toţi, tot timpul credea că li se poate întâmpla ceva rău, că nu sunt suficient de bine îngrijiţi. Mereu mă suna şi mă ruga să găsim o soluţie pentru a avea grijă de cutare sau cutare animal. Că trecea pe stradă sau mergea cu maşina, oriunde vedea un câine se oprea şi mă suna: Marius, haide să găsim o soluţie, haide să avem grijă de căţeluşul ăsta, de puiul ăsta! Am şi acum şapte câini, două femele şi cinci pui de la ea, pe care i-am adăpostit la un adăpost al nostru din comuna Belciugatele. M-a sunat în februarie să o ajut de urgenţă pentru că îi ţinea pe un teren proprietate privată al unui prieten, tot în Tunari unde stătea şi ea şi hingherii din Tunari au intrat cu forţa şi i-au luat. I-au spus că aveau sesizări de la oameni să intervină. Am venit şi am preluat femelele cu pui. Şi eu am avut probleme cu hingherii din Tunari şi ştiu cât rău fac. Mă suna zi şi noapte să ajutăm câinii de oriunde. Îşi dădea toţi banii pentru protejarea acestor animale şi făcea eforturi supraomeneşti să le fie bine”, ne-a declarat Marius Chircă.

Își dădea și ultimii bani pentru animale

Cristina Ţopescu a reuşit în ultimele luni de viaţă să-şi găsească o colaborare la televiziunea online Canal 33 şi fusese numită în luna noiembrie a anului 2019 consilier pe probleme de comunicare şi structură la Ministerul Sănătăţii. Chiar şi aşa, celebra jurnalistă se descurca foarte greu şi abia reuşea să-şi acopere cheltuielile. După ce a pierdut jobul şi a murit Cristian Ţopescu, depresia jurnalistei s-a accentuat. Prietena Cristinei susţine însă că ea nu s-ar fi sinucis.

“Cristina a murit cum a spus că îşi doreşte să moară, în somn, cu căţeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziţia în care era, cum dormea ea ca un bebeluş. (...) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire”, a mai spus prietena şi vecina regretatei jurnaliste.     

Va fi incinerată joi

Trupul neînsufleţit al Cristinei Ţopescu va fi depus, miercuri, la ora 14, la capela cimitirului Bellu din Capitală, urmând ca joi să fie incinerat. Jurnalista de 59 de ani a fost găsită moartă în casă duminică, 12 ianuarie. Ea murise însă de circa două săptămâni. Medicii legişti urmează să stabilească exact în ce condiţii şi din ce cauză s-a produs decesul.

image
image
image
image
image
image
theo rose 696x393 jpg
laura cosoi colaj facebook jpg
banner oana roman fiica png
copii adela popescu radu valcan jpg
diego maradona daniela mori jpg
gheboasa instagram png
actrita irina gardescu jpg
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net