Un an de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Slujba de pomenire, transmisă în direct pe Facebook
Se împlinește un an de când Corneliu Vadim Tudor a trecut în neființă. Sâmbătă dimineață (10 septembrie), la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București a avut loc o slujbă de pomenire a lui Vadim care, la solicitarea apropiaților, a fost televizată și mediatizată.
Familia lui Corneliu Vadim Tudor s-a adunat sâmbătă, la un an de la moartea acestuia, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală. Slujba de pomenire a fost transmisă în direct pe Facebook, pentru cei care nu au reușit să ajungă la parastas. Cele două fiice ale acestuia, Lidia și Eugenia, dar și mama lor, Doina Vadim Tudor, au fost susținute de prietenii lui Corneliu Vadim Tudor, care au venit în număr mare să îi aducă un omagiu, conform B1 TV.
În urmă cu câteva zile, apropiații familiei au creat un eveniment pe Facebook, unde au anunțat toate detaliile pentru slujba de comemorare a lui Vadim: ”Sâmbătă, 10 septembrie 2016, la biserica Sfîntul Gheorghe Nou, din București, la ora 11:00, va avea loc slujba de comemorare a lui Corneliu Vadim Tudor, la un an de la deces. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook. După serviciul religios, apropiații se vor reculege și vor aprinde lumînări la mormîntul politicianului din cimitirul Ghencea Civil”.
La finalul slujbei, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor a ținut să precizeze că familia ei se descurcă greu cu banii, chiar și la un an de la moartea fostului lider PRM.
„Ne descurcăm greu pentru că avem foarte multe plăți de făcut, mai ales cu procesele care trebuie susținute financiar. Revista România Mare nu ne aduce niciun venit. Tot ce câștigăm din vânzarea ei, investim înapoi în revistă. Eu lucrez la Revista România Mare. Sora mea se pregătește de un master”, a declarat Lidia Tudor pentru B1TV.
Corneliu Vadim Tudor (65 de ani) a murit la 14 septembrie, la Spitalul Militar. Suferea de edem pulmonar acut, iar la câteva ore de la internare a făcut infarct și a decedat. Acesta fost înmormântat la Cimitirul Ghencea Civil, unde nu au lipsit scenele teribile. Sicriul în care fusese depus era prea mare, iar groparii s-au chinuit să-l bage în cavou. A fost scriitor, jurnalist și politician, fiind 16 ani la rând senator, din partea PRM.