Un artist român, pentru prima dată la Athos! S-a rugat la 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului!

image
Cristi de la Haiducii la Athos

Cristi de la trupa Haiducii a fost pentru prima dată la Muntele Athos! Impresionat de frumusețile din zonă și de mănăstirile în care s-a rugat, cântărețul intenționează să mai meargă la Sfântul Munte.

Cristi Caloeanu de la Haiducii a avut parte de o vacanță frumoasă pe meleagurile Greciei, mai exact la Muntele Athos.  Cu acest prilej, cântărețul a avut parte de priveliști extraordinare și s-a recules în liniște la mănăstire. El a vizitat nu mai puțin de 4 mănăstiri de pe Sfântul Munte Athos din Grecia și s-a rugat la 7 icoane făcătoare de minuni ale Mănăstirii Vatopedu: Paramythia, Vimatarissa, Esphagmeni, Elaiovrytissa, Pantanassa, Antiphonitria și Pyrovolitheisa.

image
Cristi de la Haiducii, pentru prima dată la Athos

Prima dintre ele, Maica Domnului Paramythia a salvat mănăstirea de la pieire, în veacul al XIV-lea, împotrivindu-se chiar fiului ei. Aceasta este și singura icoană din lume a Maicii Domnului, care a rămas într-o altă poziţie, decât cea în care a fost pictată și singura icoană în care Isus îi pune mâna la gură!

image
Cristi Caloeanu de la Haiducii

”Nu deschideţi astăzi porţile mănăstirii, ci urcaţi-vă pe ziduri şi alungaţi tâlharii!”, a spus Maica Domnului. Tâlhari erau corsari, ce se furişau noaptea pe lângă fortficaţii şi aşteptau ca monahii vatopedini să deschidă porţile în zori, pentru a putea da năvală.

image
Harta Munte Athos

Când stareţul a privit la fresca de unde venea glasul, L-a văzut pe pruncul Iisus încruntat şi cu mâna întinsă ca să oprească glăsuirea Maicii Sale, zicându-i: „Lasă-i Maică, să le fie îngăduită pedeapsa aceasta pentru păcatele lor!”. Însă Fecioara a îndepărtat mâna Fiului ei de la gură şi a repetat înştiinţarea către stareţul rămas uimit de minune. Atacatorii au fost siliţi să plece şi mănăstirea a fost salvată în acest chip miraculos! De secole vatopedinii slujesc Sfânta Liturghie în fiecare zi de vineri în cinstea ei şi’i cântă Paraclisul Maicii Domnului la sfârşit.

image
Artistul, impresionat de priveliștea de la Athos

Muntele Athos este o mică peninsulă de 340 km pătraţi în nordul Marii Egee şi aparţine teritorial de Grecia, iar aici îşi au locul 20 de mănăstiri, 12 schituri şi o mulţime de chilii călugăreşti ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1500 de monahi ortodocşi.

image
Cristi de la Haiducii mai vrea să meargă la Athos

Regiunea este autonomă din punct de vedere administrativ, alcătuind un stat monastic cu capitala la Karyes. De-a lungul ei, peninsula este străbătută de o culme muntoasă ce se termină cu impunătorul vîrf al Athosului, înalt de 2030 metri.

Marea Lavra este cea dintîi mănăstire cu viaţă de obşte de pe Sfîntul Munte. Este mănăstirea tutelară peste tot Muntele şi are jurisdicţie asupra tuturor schiturilor şi sihăstriilor din jurul vîrfului Athos, inclusiv asupra schitului românesc Prodromul.O altă aşezare monastică românească este Schitul Sfântul Dumitru Valahu (zis şi Schitul Lacu) situat la 3-4 ore distanţă de mers pe jos de la Mănăstirea Sfântul Pavel, de care aparţine.

image
Artistul, impresionat de priveliștea de la Athos
image
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domului Paramythia de la Vatopedu
corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
david pușcaș PNG
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
andrei rosu mihaela bilic png
cub bebeto reghecampf png
Justin Bieber FOTO EPA-EFE
criminal onesti gheorghe morosan jpeg
Nor Cumulus FOTO Silviu Gurlui png
image
image
image
image
corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
Justin Bieber FOTO EPA-EFE
Alex Bodi a plecat din tara jpg
Screenshot (545) png
Kanye West jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg