Un celebru artist român, condamnat la închisoare pentru agresiune. Cum poate să scape

28 noiembrie 2016
article img
Artistul român a cunoscut celebritatea în Spaniafoto: arhiva personală

Nici vocea nu poate să-l salveze în acest caz! Costel Busuioc, zidarul-tenor, care a făcut furori în anul 2008, după ce a câștigat un concurs de talente în Spania, intitulat „Hijos de Babel”, a fost condamnat recent la un an de închisoare într-un dosar pentru lovire și alte violențe.

"Pavarotti din Banat”, aşa cum este numit artistul român, a dat de necazuri. Pe 24 octombrie 2014, potrivit procurorilor, Costel Busuioc se deplasa în Timișoara la volanul mașinii sale. Pentru că șoferul mașinii din fața lui nu înainta așa cum și-ar fi dorit, Costel Busuioc s-a dat jos și i-a dat un pumn în față. Tânărul agresat, Alexandru Pelcea a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale.

article img
Costel Busuioc trebuie să execute muncă în folosul comunităţii ca să scapefoto: arhiva personală

Instanța îi mai dă o șansă lui Costel Busuioc și pentru a nu ajunge în spatele gratiilor, trebuie să presteze muncă în folosul comunității pentru doi ani și să respecte o serie de reguli pentru a se reintegra social, scrie www.ziarulring.ro.

Costel Busuioc se află în SUA, unde, cântă prin biserici pentru a putea supraviețui peste Ocean. La 20 noiembrie, imediat după condamnarea sa în țară, Costel Busuioc a avut un concert la Biserica Ortodoxă Română din Atlanta. Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, cântărețul pregătește un concert la Centrul Cultural din Chicago.

Cum niciuna dintre părți nu a făcut apel în termenul stabilit, decizia instanței rămâne definitiva. În cazul în care Costel Busuioc nu revine în țară pentru a se supune deciziei judecătorilor, va fi obligat să execute un an de închisoare.