Vedeta din România care a învins cancerul. Cum a depășit cumplita boală: „Vrei să mai trăiești?”

Regizoarea Chris Simion Mercurian a povestit cum a învins cancerul la sân. A spus că forța interioară, dar și oamenii din jur au ajutat-o să se vindece. Chris Simion este una dintre cele mai apreciate regizoare de teatru și autoare din România și una dintre pionierele teatrului independent, după ’90.

Regizoarea Chris Simion Foto: Instagram
Regizoarea Chris Simion Foto: Instagram

Ce a declarat Chris Simion, despre lupta cu boala 

Momentul de cumpănă din viața lui Chris Simion Mercurian a venit în urmă cu câțiva ani când a fost diagnosticată cu cancer la sân. „Forța o avem în noi, doar că nu știm și aflăm într-o situație limită, când viața ne încearcă real. Am credința că nimic nu se întâmplă fără sens metafizic, am umor să văd partea bună din orice situație. Am ales să fiu cu un bărbat (Tiberiu, jumătatea mea) care să trăiască împreună cu mine, nu alături de mine. Și când boala ne-a încercat iubirea, ne-am arătat de ce suntem în stare, am trecut împreună secundă de secundă.

Apoi a fost mama care m-a sprijinit cu rugăciunile ei. Prietenii mei, medicii cu care am traversat, nu am fost singură. În plus, n-am lăsat boala să-mi fure viața. Am trăit ca înainte doar în alt ritm pentru că, de la tratament, nu mai aveam aceeași energie. Nu am lăsat, însă durerile sau reacțiile tratamentului să-mi schimbe planul, le-am integrat și la final am ieșit pe plus", a declarat Chris Simion pentru Fanatik.ro

Chris Simion: „Vrei să mai trăiești?"

„Nu am simțit că această boală este o luptă. Am simțit că este șansa în care mă pot trezi, în care pot conștientiza, în care pot să încep să mă iubesc. Suferința pe care am ales să o trăiesc la un moment dat în viața mea a venit cu costuri. Cancerul a fost un târg făcut cu mine. Vrei să mai trăiești? Atunci oprești risipa. Când alegi să trăiești împotriva ta, la un moment dat vine și nota de plată. Cancerul a venit în cel mai fericit moment din viața mea, la începutul relației cu Tiberiu, când trăiam într-o explozie de bucurie", mărturisește Chris, conform sursei citate.

Chris Simion Mercurian, despre visul său

După 6 ani de când și-a anunțat inițiativa de a construi, de la zero, primul teatru independent din România, iată că visul devine realizabil. În anul 2016, Chris Simion-Mercurian a vândut casa bunicii și a cumpărat terenul din Calea Griviței 53. 

Construcția teatrului a început în 2016 când am vândut casa bunicii și am cumpărat terenul din Grivița 53. Primul om care mi-a validat visul a fost Tiberiu, jumătatea mea, și m-a determinat să trec de la contemplare la acțiune. Dacă nu ar fi fost el, nu aș fi făcut pasul. La început s-au alăturat prieteni, colegi, amici, oameni care ne cunoșteau mai mult dau mai puțin și care s-au regăsit în acest demers.

După care comunitatea de cititori s-a extins spre cei care au auzit la tv sau radio și care au considerat că ce facem e necesar pentru societate. Gestul nostru nu e de a construi doar un teatru, ci de a reconstrui un spirit. Din 1947 nu s-a construit nici un teatru privat de la zero. Astăzi sunt 11.000 de oameni care susțin Grivița 53, care și-au cumpărat cărămidă ctitor și care vor avea numele trecut în foaier. La sfârșitul anului proiectul trebuie să fie gata. Avem o finanțare de la granturile SEE 2014-2021 prin programul Ro-cultură și suntem constrânși de deadline. Așa că profit de moment să vă reamintesc că lista ctitorilor este deschisă și încă puteți  sprijini financiar teatrul Grivița 53. Iar la anul să sărbătorim victoria", mai spune Chris Simion.

Cine este Chris Simion

Conduce prima companie de teatru privat din România, DAYA, un proiect inovator pornit din frumoasa sa prietenie cu scriitorul francez Pascal Bruckner, dar și Festivalul de Teatru Independent „Undercloud', care reuneşte cele mai apreciate spectacole de teatru independent, din România şi de peste hotare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net