Vedete «la catedră». Ce predau "profele" faimoase

Ultima actualizare:

    Solista Amadeus, Andreea  Runceanu, ţine cursuri  despre fericirea în cuplu
Solista Amadeus, Andreea Runceanu, ţine cursuri despre fericirea în cuplu

Se ştie că profesorul are rol foarte important în asimilarea unei materii. El te poate face să-ţi placă mult sau să nu-ţi placă, el te motivează, te inspiră. Dar ce-ai spune dacă la catedră este chiar vedeta preferată, în carne şi oase?! Ţi-ar plăcea să înveţi de la ea?

Andreea Runceanu învaţă cuplurile să treacă peste greutăţi

Profesoratul a fost, pentru solista şi fondatoarea trupei Amadeus, o a doua natură. E convinsă că dacă nu ar fi ales viaţa de scenă ar fi devenit profesoară. „Încă din clasa a 9-a de liceu făceam meditaţii la teorie muzicală cu elevi de clasa a 12-a, pentru admiterea la Conservator”, spune Andreea Runceanu. Dar şi mai bine se simte în postura de „coach” (antrenor). În urmă cu trei ani, împreună cu 3 prietene, a pus bazele Asociaţiei Equilife şi a început să ţină workshop-uri despre „fericirea în cuplu”. „Participă oameni de toate categoriile de vârstă, de la 20 până la 55 de ani. Workshop-ul se ţine o dată la două luni, durează 3 ore şi jumătate şi costă 100 de lei de persoană”, explică Andreea. În noiembrie, va lansa un nou seminar despre cum să obţii echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, dar şi seminarii direct pe internet, pe pagina ei, andreearunceanu.ro.

Alina Sorescu predă canto copiilor

Dacă ai un copil de 4-10 ani, cu veleităţi de artist, îl poţi da la Atelierul de Muzică şi Prezenţă Scenică al Alinei Sorescu. Îndrumaţi de soţia lui Alexandru Ciucu, cei mici vor descoperi secretele unei prestaţii artistice, vor studia canto adaptat vârstei lor, vor învăţa cum să-şi stăpânească emoţiile în lumina reflectoarelor şi să se comporte natural pe scenă. “Ideea acestor cursuri mi-a venit ca urmare a anilor petrecuţi până acum pe scenă. De când am început să cânt, la vârsta de 4 ani în MiniSong-ul lui Ioan Luchian Mihalea, şi până în prezent am aflat foarte multe despre lumea spectacolului. Şi tocmai pentru că şi eu am fost la un moment dat la început, vreau să îi sprijin pe cei mici să cunoască şi să simtă pe pielea lor cum e să fii artist. Am grupe de începători şi de avansaţi. Cursurile se ţin de două ori pe săptămână, costul lunar fiind de 490 de lei”, spune Alina Sorescu.

Ioana Ginghină începe luna viitoare cursurile de actorie 

Actoria este o metodă de educaţie care îţi dezvoltă creativitatea şi încrederea de sine. Actriţa Ioana Ginghină ştie cât de utilă poate fi mai ales pentru copii, de aceea, în anul 2013 a înfiinţat Şcoala de Actorie, Film şi TV MiniArtShow. Cursurile sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani şi sunt gândite astfel încât cei mici să intre în contact cu ceea ce înseamnă scenografie, regie, scenaristică şi actorie. „În perioada aceasta avem înscrierile pentru începători şi pentru avansaţi, iar în octombrie începem cursurile. Sunt teoretice şi practice, împărţite în 3 module, a câte 12 şedinţe, iar învăţarea se face prin joc. Sunt jocuri pentru îmbunătăţirea dicţiei, pentru dezvoltarea memoriei şi a puterii de concentrare, pentru dezinhibare şi dobândirea încrederii în propria persoană”, spune actriţa. Cursurile costă 400 de lei pe lună.

«Bebeluşa» Oana e profă de balet

Fosta bebeluşă de la „Cronica Cârcotaşilor”, Oana Ioniţă, a fost convinsă că televiziunea nu poate fi, pentru ea, un succes la nesfârşit. S-a oprit la timp şi a ştiut să se reorienteze. În 2008 şi-a deschis şcoala Dance Planet, unde predă lecţii de balet, dans contemporan, dans sportiv, gimnastică ritmică, canto, pian, chitară, vioară, dar şi actorie, aerobic şi lecţii de dans pentru viitorii miri. „Iniţial, eu le predam pe toate. Acum am 20 de profesori angajaţi, iar eu am rămas pe balet, dans contemporan şi dansul mirilor. Avem în jur de 300 de cursanţi pe an şi am ajuns printre primele şcoli de balet din ţară. Dar şi muncim enorm. Eu nu am avut vacanţă în această vară”, spune Oana. O şedinţă costă 25 de lei, iar un abonament lunar a câte 8 şedinţe pe lună costă 150 de lei. 

Rita Mureşan ţine seminarii de evoluţie spirituală

Dacă vrei să te dezvolţi din punct de vedere spiritual, să-ţi răspunzi la întrebări şi să devii mai bun din toate punctele de vedere, trebuie să partipici la unul dintre seminariile Ritei Mureşan. Creatoarea de modă s-a specializat în „Terapia cu îngeri” şi te poate iniţia şi pe tine. „Îngerii m-au ajutat să-mi vindec sufletul. Am învăţat să le cer ajutorul, să le înţeleg mesajele şi să le mulţumesc cu recunoştinţă pentru ajutorul oferit”, spune Rita. Vedeta ţine seminarii în toată ţara, două pe lună fiind doar în Bucureşti. La un astfel de curs, care durează două ore, participă între 20 şi 200 de persoane de toate vârstele şi categoriile sociale. Taxa este de maximum 50 de lei. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net