Vedetele au gătit, dar n-au avut curaj nici să guste ce-a ieşit
Cristina Spătar, Annes, Crina Matei, Iuliana Marciuc şi Claudia Ghiţulescu au răspuns azi provocării Florentinei Opriş de a găti chinezeşte. Zis şi făcut. Toată lumea şi-a dat întâlnire la un restaurant chinezesc din Capitală, şi-au pus şorţurile şi s-au apucat de treabă. Cu toate că reţetele păreau simple, fetele şi-au cam prins urechile, iar la sfârşit nici nu au avut curajul să guste.
Evenimentul „Sănătate cu iz chinezesc”, iniţiat de Florentina Opriş, a fost un fel de curs introductiv în arta culinară chinezească, menit să demonstreze că mâncarea asiatică este, pe cât de gustoasă şi sănătoasă, pe atât de uşor de preparat. „E sănătoasă pentru că legumele se gătesc puţin şi îşi păstrează proprietăţile, nu este grasă, sosul de soia şi sarea chinezească folosite ajută digestia, iar garniturile sunt pe bază de orez şi legume, cele mai potrivit asocieri cu carnea”, spune Florentina Opriş.
Preparatul care le-a dat cele mai multe bătăi de cap vedetelor a fost fideaua cu orez. Cu toate că părea destul de simplu de gătit, fetele au dat-o în bară şi au reuşit să toarne mai multă sare decât trebuia, iar la sfârşit nici nu au avut curaj să guste din ce au gătit. În schimb, s-au distrat de minune şi au preferat să mănânce din bunătăţile pe care le-a făcut maestrul Huang Yiyi, care le-a fost alături la restaurant.