Vedetele, lecție de patriotism pe internet. Uite cum s-au îmbrăcat și ce mesaje au transmis de 1 Decembrie!

1 decembrie 2020
image
Mirabela Dauer ne arată cât de mult iubește România

De 1 Decembrie, persoanele publice au umplut internetul cu poze patriotice. Andreea Bănică și copiii s-au îmbrăcat în roșu, galben și albastru, Mirabela Dauer și-a pictat cele trei culori direct pe piele, Anca Lungu flutură drapelul național din Franța, iar Mirela Retegan și-a adaptat masca de protecție cu această zi festivă. Mulți alții s-au îmbrăcat în port tradițional, ba chiar au lansat melodii dedicate Zilei Naționale.

image
Anca Lungu ne transmite din Franța: „Jos pălăria pentru România. Este patria mea, restul sunt doar țări”

„La mulți ani, români dragi! Să fim mai buni, mai inimoși și să le lăsăm copiilor noștri o țară în care să trăiască cu mândrie, în armonie cu natura și cu tot ce e mai frumos”, a scris Andreea Bănică, în dreptul unei fotografii în care apare cu cei doi copii ai ei. Fiecare poartă o culoare a drapelului național.

image
Connect-R își aduce aminte de revoluția din decembrie 1989 și declară că-și iubește țara

Mirabela Dauer ne arată cât de mult iubește România: și-a desenat pe piept trei inimioare în culorile roșu, galben și albastru.

image
Mirela Retegan are o mască perfectă pentru un 1 Decembrie în pandemie

Fosta prezentatoare tv Anca Lungu s-a mutat în Franța, însă nu își uită țara și originile. „Jos pălăria pentru România! Și nu orice pălărie, ci una purtată de medicii militari francezi în timpul Primului Război Mondial, o pălărie cumpărată, culmea, dintr-un magazin de antichități din Grecia și pe care o port azi, de Ziua Națională a România. Pentru că istoria zilei de 1 Decembrie 1918 se leagă de istoria Primului Război Mondial și pentru că în felul ășsta țara-mamă, dar și celelalte două țări care m-au adoptat sunt toate în aceeași fotografie. România este patria mea. Restul sunt doar țări”, a scris Anca Lungu pe pagina sa de socializare.

image
Marcel Pavel, un patriot adevărat

Connect-R și-a adus azi aminte de copilărie și de revoluția din decembrie 1989. „Când eram mic, nu eram atent la ora de istorie, motivele nici nu mai contează. În schimb, am văzut și am trăit istorie pe viu și în direct, în stradă, în fața blocului. Aveam 7 ani când tancurile treceau pe stradă, pe Răcari, în sectorul 3, în decembrie 89, când România și-a câștigat dreptul la libertate, scăpând de cușca Comunismului. Am aflat un pic mai târziu că au murit oameni, că această libertate s-a câștigat cu sânge martirizat! Pentru ei, pentru Eroii care au murit de tineri, pentru ei, hai să fim din nou Români! Nu mă pricep la politică, dar sunt Român înainte de toate și aseară, când la marea unire ZU micuțul Erik a cântat "Deșteaptă-te Române", am simțit până-n măduva oaselor că-mi iubesc țara. Mulțumesc România mamă pentru adopție! La mulți ani, România!”, a declarat artistul.

image
Lavinia Petrea și Cristian Leonte au prezentat azi știrile PRO TV în costum național

Mirela Retegan a postat și ea un mesaj emoționat despre România. „Despre țară și despre Dumnezeu nu am avut niciodată nimic rău de spus. Nici el, nici ea nu m-au deranjat niciodată. Nu mi-au cerut nimic. Mi-au dat tot ce am cerut. România și Dumnezeu sunt singurele lucruri sfinte de la care eu nu am abdicat niciodată. În rest am mai șchiopătat pe ici pe colo, m-am mai împiedicat, m-am mai supărat, m-am mai îndoit. Cu Dumnezeu și cu țara mea nu m-am certat niciodată. Mi-au dat libertatea să fiu cine sunt, mi-au dat șansa să cresc independent de fiecare și știind că sunt mereu acolo în stânga și în dreapta mea. Nu m-au pus să plătesc niciodată. Nu cunosc vreun preț pentru că îl iubesc pe Dumnezeu și pentru că îmi iubesc țara”.

elena gheorghe 10 jpeg
Elena Gheorghe și copiii ei, ședință foto în costume populare

Lansări de melodii dedicate Zilei Naționale

Paula Seling a lansat clipul Imnului de stat al României, pe care l-a filmat în perioada 23-25 noiembrie 2020, chiar la Arcul de Triumf. „Mulțumiri DGAPMFP (Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public) pentru răspunsul prompt referitor la aprobarea filmării la Arcul de Triumf din București”, a scris ea pe canalul său de YouTube. Piesa are până acum peste 15.000 de vizualizări.

Și Lorelai Moșneguțu, câștigătoarea „Românii au talent” din 2017, a lansat azi un cover după piesa „Mociriță cu trifoi”. Îmbrăcată în port tradițional, cu o coroniță în culorile tricolorului pe cap, adolescenta emoționează cu vocea ei superbă.

Parada costumelor populare

Elena Gheorghe și copiii ei s-au îmbrăcat în costume populare și au făcut o ședință foto acasă.

image
Elena Gheorghe și copiii ei, ședință foto în costume populare

Tot în port național, Cătălin Măruță le-a urat și el „la mulți ani” prietenilor de pe internet.

image
Cătălin Măruță

Iar Lavinia Petrea și Cristian Leonte au prezentat știrile PRO TV în cămăși tradiționale românești. „Sărbătorim Ziua Națională și ziua de naștere a PRO TV: 25 de ani”, a anunțat Lavinia Petrea.

image
Andreea Bănică și copiii s-au îmbrăcat de sărbătoare: unul în roșu, unul în galben și unul în albastru
kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
14dragos popa jpg
irina baiant 2 credit foto miluta  jpeg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
anca turcasiu png
5maruta familie png