Veşti bune pentru Mihai Bendeac, în procesul cu Antena 1

17 aprilie 2015
article img
Mihai Bendeac a avut prima înfăţişare în procesul cu Antena 1Foto: Arhiva personală

Mihai Bendeac a avut vineri, 17 aprilie, prima înfăţişare la procesul intentat de Antena 1. La scurt timp după, actorul de comedie a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care a anunţat că totul a mers foarte bine.

Mihai Bendeac şi Antena 1 se află într-un proces după ce, în octombrie 2013, actorul a plecat de la emisiunea "iComedy", difuzată de postul din Băneasa. Trustul Intact a considerat că Bendeac a încălcat contractul. În 2014, postul a decis să îl dea în judecată pe Mihai. 

"A fost foarte bine. Instanța a rămas in pronunțare. Peste o saptamana, verdictul. Apoi, probabil, daca e nevoie, ne judecam pe clauze abuzive. Nu-mi doresc decât ca lucrurile sa se miște, atât in speta asta, cât si in cele ce vor urma, posibil, fiindca, intr-un fel, mi se face dor de TV", a spus Mihai, pe contul său de Facebook.

Mihai Bendeac a stat la Antena 1 o lună

Mihai Bendeac a plecat de la Antena 1 în octombrie 2013, la o lună de la începutul emisiunii sale iComedy. Motivul pentru care Bendeac a decis să renunţe la emisiune a fost refuzul Antenelor de a-l lăsa să-l invite în platou pe Radu Banciu. În plus, i-au impus să nu facă nicio aluzie la adresa trustului şi să nu pomenească câteva nume.

„După ce ni s-a comunicat că nu ni se permite filmarea momentului, am fost anunţaţi că parodiile nu trebuie să conţină nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucrează acolo şi numele unor persoane private ce nu pot fi pronunţate", a declarat Bendeac, la vremea respectivă. 

Antena 1 a oferit, pe atunci, la rândul lor, un punct de vedere. Postul din Băneasă a invocat faptul că actorul a creat "conflicte" cu "valori şi simboluri culturale" precum Alexandru Arşinel şi Patriarhul Daniel.

"Antena Group se delimitează de afirmaţiile publice făcute de Mihai Bendeac, considerând că acestea sunt opinii personale, care nu au niciun fel de legătură cu prevederile din contractul semnat cu compania noastră.

Obligaţiile contractuale ale lui Mihai Bendeac sunt acelea de a realiza un program de divertisment de tip comedy-show, adaptat specificului unei staţii generaliste de televiziune, a cărei misiune este de a produce şi difuza divertisment pentru întreaga familie.

Realizatorul Mihai Bendeac a ales ca, în numele libertăţii de exprimare şi folosindu-se de statutul uneia dintre cele mai puternice staţii TV din Romania, să creeze conflicte de natura personală cu valorile şi simbolurile culturale ale Romaniei (vezi cazul actorului Alexandru Arşinel), precum şi cu valorile spirituale ale României (vezi cazul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel). Aceste decizii unilaterale au fost de natură a afecta prestigiul acestor valori, pe care Antena 1 le respectă întru totul, precum şi imaginea staţiei noastre, construită în cei 20 de ani de activitate", a fost reacţia Antenei 1.