Viața nefardată a lui Bogdan Stanoevici, actorul răpus de virusul în care nu credea. Nu s-a însurat din iubire, dar diviniza femeile

Ultima actualizare:
Bogdan Stanoevici, în "Fructul oprit"
Bogdan Stanoevici, în "Fructul oprit"

Actorul Bogdan Stanoevici (62 de ani), fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și fost candidat la Președinția României, în 2019, s-a stins, marți, după o grea luptă cu Covid-19. Are o poveste de viață după care s-ar fi putut oricând face un film.

Actorul și politicianul Bogdan Stanoevici a murit marți, 12 ianuarie, doar 10 zile înainte să împlinească vârsta de 63 de ani. Era internat la Terapie Intensivă, la Institutul C C Iliescu din București. Inițial a fost depistat cu COVID-19 și internat la Spitalul Sf. Pantelimon, dar starea sănătății sale s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale căpătată în spital. 

În mai 1989 s-a stabilit în Franța, prin căsătorie, dar s-a întors în România după 21 de ani, în anul 2011. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015. În februarie 2020 a fost demis din funcția de manager al Circului Metropolitan Bucureşti.

Secretele lui Bogdan Stanoevici. De ce a plecat din România, în plină glorie: "Gestul lui Beligan m-a deranjat foarte tare"

Marea sa dragoste a fost însă actoria. Aceasta l-a determinat să ia și cea mai radicală decizie din viața lui, plecarea din România în 1989, imediat după succesul filmului lui Ioan Cărmăzan, "Sania albastră". 21 de ani a fost departe de țara natală, a locuit în Franța, visând ca de acolo să se propulseze către gloria de la Hollywood. Într-un amplu interviu pentru revista "Formula-As", Bogdan Stanoevici a explicat care au fost motivele exilului său. ”Mă săturasem de anormalitatea vieții în comunism, care îmi cerea să mă descurc permanent, în fiecare clipă a vieții mele. Sigur, eram o figură cunoscută, aveam un statut privilegiat, ceea ce însemna că reușeam să-mi asigur traiul pentru mine și mama mea. Dar începusem să mă satur de descurcatul asta pentru orice, în fond, o supraviețuire umilitoare și dezonorantă", a povestit Bogdan Stanoevici pentru Formula As

Mariajul a durat 7 ani: "Între noi era, mai curând, o formă de camaraderie"

Actorul a povestit și cum a reușit să ajungă în Franța, după 1989. "În timpul unor filmări, am întâlnit o franțuzoaică și, până la urmă, m-am căsătorit cu ea. Între noi nu era o mare iubire, dar nu era nici o afacere, că n-aș fi fost capabil de un astfel de gest. Era, mai curând, o formă de camaraderie și credință comună că ne puteam construi o viață împreună. Am fost împreună 7 ani, dar, finalmente, prea multele deosebiri ne-au despărțit. Așa am ajuns în Franța", povestea Stanoevici pentru Formula-As. Întrebat dacă are regrete legat de cei 21 de ani petrecuți în Franța, acesta l-a adus în discuție pe băiatul lui. "Eu am zis întotdeauna că nu regret nimic din ce-am făcut, pentru că, în clipele acelea, tot ce am făcut am făcut crezând că merg pe drumul cel bun, totul a fost făcut în bună credință, chiar dacă, uneori, ulterior s-a dovedit că a fost o greșeală. Așa că nici măcar plecarea în Franța nu o regret. Mai mult, cum aș putea să o regret, când ea mi l-a adus pe băiețelul meu, Louka?! Într-un fel, revenirea această în România are legătură și cu el: am zis că, peste ani, mai bine să fie mândru de ceea ce aude și vede că face taică-su în țară lui, decât să mă vadă acolo bine, dar cu sufletul incomplet", a mai declarat Bogdan Stanoevici pentru Formula As. 

Bogdan Stanoevici: “Aș vrea ca fiecare femeie să fie regina cuiva"

Crescut de mama sa de la un an și jumătate, atât cât avea atunci când părinții lui s-au despărțit, Bogdan Stanoevici avea numai cuvinte frumoase la adresa femeilor. Într-un interviu acordat Marinei Almășan pentru site-ul femeide10.ro, actorul le numea pe femei "regine". "Femeilor le sunt recunoscător pentru fiecare zâmbet și fiecare cuvânt pe care mi l-au adresat. Am fost crescut de o femeie singură, de o mamă singură, care și-a sacrificat viața pentru mine, și asta mă face să port o iubire și un respect veșnic femeilor în general. Și când spun femeie, spun cu F mare. Așa am fost educat de mama mea... Aș vrea ca fiecare femeie să fie regina cuiva. Și fiecare din noi, bărbații, să ne înclinăm capul cu respect când trecem prin fața ei".

Bogdan Stanoevici nu credea în coronavirus și nu purta mască

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este ”sănătos”. „Acest virus a fost creat în laborator. Nu mai există niciun fel de dubiu asupra acestei situaţii. Există brevetul înregistrat şi la Paris şi la New York. Acest virus, fiind creat în laborator, deci nefiind creat în natură, este extrem de periculos, pentru că suportă foarte multe mutaţii. Ne aflăm deja la cea de-a noua mutaţie a acestui virus. În momentul în care un virus are mai multe tulpini, cum e cazul acestui COVID-19, e evident că nu există un vaccin care să poată să acopere toate aceste mutaţii”, a afirmat Bogdan Stanoevici. În luna mai a anului trecut, acesta a participat la un protest împotriva măsurilor anti-Covid, unde s-a pupat și îmbrățișat cu cei prezenți la demonstrație. De asemenea acesta a refuzat să poate masca de protecție într-o conferință de presă susținută în luna noiembrie, motivând că este sănătos.


    Bogdan Stanoevici, în
Bogdan Stanoevici, în

Ultimele roluri, în seriale tv 

Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici s-a născut în București, în data de 22 ianuarie 1958. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală. Ultimele sale roluri au fost în seriale, la Antena 1, "Fructul Oprit" (2018) și "Sacrificiul" (2019), însă numele lui se leagă și de producții importante din cinematografia românească, precum "Eu, tu și Ovidiu" (1977)", "Trandafirul galben" (1981), "Secretul lui Nemesis" (1985), "Noi, cei din linia întâi" (1986), Sania albastra (1987), "Cel ales" (2015), "Portretul luptătorului la tinerețe" (2010), "Boeing, Boeing" (2013) etc.

Citește și:

Bogdan Stanoevici, în stare critică. Medicii au apelat la o procedură riscantă și complexă pentru a-l salva

Bogdan Stanoevici a murit. Actorul se îmbolnăvise de Covid-19 și luase o infecție din spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
banner Titi Aur png
denisa tanase instagram jpg
sandra n instagram jpg
banner cristina cioran png
Andeea Marin și Violeta jpg
banner medana oprea jpg
oana pellea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net