VIDEO Cele mai fierbinţi scene de amor din filmele româneşti, dinainte şi după Revoluţie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Partida grăbită de amor dintre Ion, jucat de junele actor Şerban Ionescu, şi Ana, interpretată de actriţă Ioana Crăciunescu, şi momentul în care „Liceenii” Dana şi Mihai, cărora le-au dat viaţă Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr., au descoperit partea carnală a relaţiei lor inocente, sunt doar două din lista celor mai reprezentative momente de erotism din cinematografia românească, de dinainte şi de după Revoluţie.

Scenele fierbinţi de sex din filmele româneşti de dinainte de ’89 rareori arătau mai mult decât o pereche de sâni, imaginile deocheate fiind difuzate doar vreme de câteva secunde. Pe de altă parte, după Revoluţie, erotica din cinematografia românească a trecut printr-o adevărată revoluţie. După sfârşitul regimului ceauşist, pe micile ecrane au început să apară, timid la început, nu doar scene normale de sex, ci şi imagini mult prea controversate, poate, pentru pudibonderia societăţii româneşti, de la scene homosexuale, la relaţii incestuoase, conform adevarul.ro

Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii 

În ecranizarea lui Mircea Mureşan din anul 1980 a romanului Ion, de Liviu Rebreanu, tânărul Şerban Ionescu, în rolul ţăranului îndrăgostit de pământ şi de Florica, apare într-o scenă deocheată cu Ana, jucată de Ioana Crăciunescu. În semi-întuneric, complet îmbrăcaţi, cei doi se sărută pătimaş. După ce Ana îl roagă pe Ion să-i spună „că-i e dragă”, cei doi încep să facă dragoste. Imaginile nu trădează „acţiunea”, însă scâncetele şi gemetele actriţei sunt o trăsătură extrem de erotică pentru un film apărut în perioada comunistă. (scena se petrece de la 1:04.50) 

Liceenii RocknRoll

În cel de-al patrulea film din seria Liceenii, apărut în 1992, potagoniştii Dana şi Mihai, interpretaţi de Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr., îşi consumă, în sfârşit, relaţia inocentă de iubire. Cei doi uită de disputa pe care au avut-o cu scurt timp în urmă, şi fac dragoste pentru prima oară. Fiind filmat după Revoluţie, filmul regizat de Nicolae Corjos conţine imagini mult mai încărcate erotic, inclusiv prim-planuri cu sânii actriţei Oana Sârbu, scrie adevarul.ro. (scena se petrece de la minutul 56.30)

Terminus Paradis

Filmat în 1998, filmul Terminus Paradis, în regia lui Lucian Pintilie, ilustrează povestea de dragoste dintre tânăra Norica, o chelneriţă, şi porcarul Mitu, care ajung să se iubească pătimaş chiar dacă Norica trebuie să se mărite cu Gili, şeful ei mult mai în vârstă, iar Mitu trebuie să plece în armată. Cei doi au parte de moment erotic în timpul unei vizite pe care tânăra i-o face acestuia în armată, când Mitu începe să o atingă pe Norica, în public, în timp ce stau la masă şi vorbesc. Pentru a-i „face treaba mai uşoară”, Norica renunţă la lenjeria intimă. (scena începe la minutul 45)

Citește continuarea articolului pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Salariu minim european FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
vlad gherman oana mosneagu colaj instagram jpg
4 gica petrescu si cezarina moldoveanu 4 jpg jpeg
image png
image png
image png
banner adina halas badea png
image png
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net