VIDEO EXCLUSIV "Moşule, ce tânăr eşti" face bani şi după mai mult de un deceniu! "Tăticul trupei André" încasează sume frumoase

Ultima actualizare:

    2001Trupa André, manageriată de Săndel Bălan,  are în palmares o performanţă greu de  egalat: 4 Discuri de Platină şi unul de Aur,  pentru cele 1.200.000 de albume vândutefoto: Mediafax
2001Trupa André, manageriată de Săndel Bălan, are în palmares o performanţă greu de egalat: 4 Discuri de Platină şi unul de Aur, pentru cele 1.200.000 de albume vândutefoto: Mediafax

Trupa André a făcut istorie în muzica dance cu piesele ”Lasă-mă, papa, la mare” şi ”Moşule, ce tânăr eşti!”. Ambele hit-uri continuă să fie difuzate în draci, pe posturile de radio, deşi Andreea Bălan şi Andreea Antonescu au anunţat despărţirea în 2001. Banii din drepturile de autor sunt încasaţi, în mare parte, de fostul impresar şi compozitor, Săndel Bălan, iar sumele sunt frumuşele.

Săndel  (54 de ani) şi Andreea Bălan (30 de ani) au fumat pipa păcii de curând, după episodul furtunos de acum mai bine de zece ani, când solista a părăsit casa părintească din Ploieşti, pentru a scăpa de programul soldăţesc impus de tatăl ei, care i-a fost şi impresar. În timp ce solista câştigă acum sute de mii de euro anual, din concerte şi din emisiuni tv, părintele ei se descurcă cum poate: ”Andreea e cu banii ei, eu cu ai mei. Mi-e ruşine să-i cer ceva fiicei mele. Eu sunt mai de modă veche, în sensul că, noi, părinţii, trebuie să ne ajutăm copiii, chiar dacă sunt mari, nu invers”, ne-a spus acesta. Săndel nu are un loc de muncă stabil, dar nu se plânge: ”Sunt inginer colaborator, la o firmă de construcţii, însă iarna nu prea câştig nimic, căci nu sunt proiecte. Am câţiva solişti, cu care merg prin ţară, aşa că mă descurc”, a mai adăugat el.

Totuşi, nu sunt de neglijat nici sumele care îi vin din drepturile de autor, de pe vremea când era ”tăticul trupei André”  şi compunea hit după hit: ”Am înregistrat la Uniunea Compozitorilor peste 300 de piese. Anual îmi intră în buzunar în jur de 3.000 de euro. Piesele «Lasă-mă, papa, la mare», şi «Moşule, ce tânăr eşti», (n.r. -varianta originală-«Liberă la mare» şi «Noapte de vis») sunt difuzate şi acum, pe posturile de radio Magic Fm, Kiss Fm sau Naţional Fm. Cred că numai aceste melodii îmi aduc în jur de 2.000 de euro anual”, ne-a declarat, cu mândrie, tatăl Andreei Bălan.


    2014 Andreea Bălan  cântă şi acum în  concerte piesele  din trupa Andréfoto: fhm
2014 Andreea Bălan cântă şi acum în concerte piesele din trupa Andréfoto: fhm

Au ajuns naşă şi fină

Săndel Bălan (54 de ani) a fost unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică dance, ocupându-se, în perioada 1996-2001, de trupa André, în care au activat fiica lui, Andreea, şi Andreea Antonescu.

Le-a ţinut din scurt, în turnee, pentru că ambele soliste erau, la vremea aceea minore, aşa că seara, puştoaicele dănţuiau pe scenă, iar noaptea băgau, obligatoriu, program de somn. Fetele au rămas în relaţii bune. În 2011, Andreea Bălan a năşit-o pe Sienna, fiica Andreei Antonescu.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Tavi Clonda si Gabriela Cristea jpg
banner oana roman png
banner Oana Zăvoranu și Alex Ashraf png
shakira jpg
banner Oana Zăvoranu și Alex Ashraf png
image png
image png
image
actualitate.net