VIDEO Pictorul fără mâini, lecție de viață la „Românii au talent”


    Cornel pictează adevărate opere de artă, folosindu-și gurafoto: PRO TV
Cornel pictează adevărate opere de artă, folosindu-și gurafoto: PRO TV

Trebuie să ne bucurăm de viață indiferent de obstacolele pe care le întâmpinăm. Este lecția pe care ne-a oferit-o luni seara, pe scena de la „Românii au talent”, un pictor fără mâini. Cornel Marin a impresionat juriul nu doar prin talent, cât și mai ales prin povestea sa uimitoare.

Are 39 de ani, este din Constanța și s-a născut într-o familie simplă. Tatăl l-a părăsit pe când avea 7 ani, iar de atunci a fost crescut doar de mamă. „Ei îi datorez totul. S-a luptat ca o leoaică să-și crească copiii. Muncea cu ziua la curățenie ca menajeră”, îmi amintește Cornel.

Și-a descoperit talentul abia după ce și-a pierdut brațele într-un cumplit accident

Hopul vieții l-a întâmpinat pe când avea 17 ani, într-o zi ploioasă de vară. S-a adăpostit lângă un stâlp de înaltă tensiune și s-a electrocutat. Trei săptămâni a stat în comă, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze brațele. După ce a revenit acasă, simțea nevoia să facă ceva, să încerce să se descurce singur. A luat un creion în gură și a început să scrie, apoi să deseneze. Așa și-a descoperit talentul la pictură și s-a perfecționat. După un timp, a plecat în Italia, ca artist stradal.  A muncit doi ani și a reușit să câștige bani pentru el și pentru cei de acasă. „Pictura este refugiul meu, locul în care mă simt întreg”, a povestit Cornel la PRO TV. Handicapul fizic nu l-a împiedicat nici să-și întemeieze o familie. Este la a doua căsătorie și are trei copii (unul natural, din prima căsătorie, și doi copii ai actualei soții, pe care îi iubește ca pe ai lui).  

Cornel Marin pictează pe faleza din Constanța

Începând din acest an, Cornel pictează pe faleza din Constanța, dar mărturisește că e greu deoarece nu e lăsat de poliție. „Primesc amenzi, îmi sunt luați banii și de multe ori nu mai rămân cu nimic”. Toate aceste greutăți ale vieții nu-l împiedică să zâmbească și să se bucure de fiecare zi. Luni seara, pe scena „Românii au talent”, a pictat un „tablou al speranței”, înfățișând un tată care vede luminița de la capătul tunelului.


    Acesta este „tabloul speranței”, cu care a cucerit publicul și juriul
Acesta este „tabloul speranței”, cu care a cucerit publicul și juriul

„Am venit aici pentru că e foarte multă lume care se plânge că nu poate să meargă mai departe. În perioada prin care trecem acum, acesta e tabloul speranței. Indiferent ce palmă luăm de la viață, ea e foarte frumoasă și trebuie să mergem înainte”, a spus el, emoționat. Mesajul a ajuns la inimile celor 4 jurați, care l-au recompensat cu patru „Da” și l-au trimis în etapa următoare. „Speranța asta trebuie predată mai departe. Tu ești cel mai în măsură să ne spui ce înseamnă speranța”, i-a spus Andi. „Îți mulțumim pentru această lecție de viață”, a adăugat Alexandra Dinu.  

cub horoscop supărare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
image
image
image
image
image
image
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png