Virgil Ogășanu a împlinit 80 de ani. «Mă ocup de trandafiri și asta mă relaxează»

Virgil Ogășanu în tinerețe, cu fiul său în brațe
Virgil Ogășanu în tinerețe, cu fiul său în brațe

Celebrul actor Virgil Ogășanu s-a retras, de trei luni, pe perioada pandemiei de coronavirus, la cocheta căsuță din comuna Cornu, județul Prahova, un mic colț de Rai, unde artistul și-a încărcat bateriile, alături de soția Valeria și de fiul lor, Mihai. Miercuri, Ogășanu a împlinit 80 de ani, dar continuă să se simtă plin de energie, după cum ne-a povestit într-un interviu de suflet.

Aniversarea celor 80 de ani l-a prins pe îndrăgitul actor de la ”Teatrul Bulandra” alături de familie, la casa lor din comuna Cornu. Virgil Ogășanu a primit mesaje de felicitare încă de la primele ore ale dimineții, atât din partea rudelor, cât și a vecinilor, prietenilor și colegilor de teatru.

Virgil Ogășanu a fost sărbătorit de soția și de fiul său, la Cornu
Virgil Ogășanu a fost sărbătorit de soția și de fiul său, la Cornu

"Mă ocup de trandafiri și asta mă relaxează! Mă bucur că sunt sănătos și acest lucru este cel mai important, sănătatea este pe primul plan. Sunt fericit că se reia activitatea la teatru, în special pentru cei tineri mă bucur, pentru că ei au nevoie de asta și profesional, și financiar. Am zis întotdeauna că asta este o profesie, nu o meserie. M-am bucurat că am fost sănătos și că m-a ajutat Dumnezeu să fie bine. Aici, la Cornu, mă bucur de liniște, duc dorul lacului de la Snagov unde pescuiam pe vremuri, însă aici mă bucur de o altă pasiune și anume grădinăritul. Mă ocup de trandafiri, care sunt pasiunea mea și îi îngrijesc cu cea mai mare plăcere. Mă bucur că am liniște și e frumos. Mă și gândeam la cei care au stat lunile acestea închiși între patru pereți, la fel cum puteam să fiu și eu acasă în București. Aici măcar am o bucățică de verdeață, flori, gazon, este o plăcere să stai aici”, ne-a spus Virgil Ogășanu.

Citește și:

Soţii Ogăşanu au fugit de caniculă la vila de la munte

De ce refuză Virgil Ogăşanu să iasă la pensie! La 79 de ani, joacă în 11 piese de teatru

Virgil Ogășanu va mai rămâne o vreme la Cornu

El a avut însă de pătimit, când vremea rea i-a distrus grădina. ”Pe vremuri, când stăteam la Snagov, mă ocupam și de agricultură, aveam un teren imens și am pus la un moment dat 3.000 de fire de roșii, aveam pomi fructiferi, bame. Însă e greu cu legumicultura, mai ales daca vin ploi rele cu piatră și îți distrug recolta. Am trăit și eu pe propria piele și știu cum este".


    Virgil Ogășanu în tinerețe, cu fiul său în brațefoto: arhiva proprie
Virgil Ogășanu în tinerețe, cu fiul său în brațefoto: arhiva proprie

Și fiul artistului, Mihai Ogășanu, un muzician de top, ne-a povestit despre traiul lor la aer curat: "Aici avem mereu câte ceva de făcut, dar ne și odihnim. Avem libertate de mișcare și ne place pentru că e aer curat și liniște, nu e nebunia din București". Mihai Ogășanu ne-a mai mărturisit că părinții lui vor continua să mai rămână acolo o perioadă, însă el se vede nevoit să se întoarcă în București, cât de curând, pentru finalizarea unor proiecte artistice.

despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
bacteria care te poate ucide
masina cu lemne furate din padure jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg