Vladimir Drăghia: „Abia acum învăţ să iubesc cu adevărat”

Ultima actualizare:
Noua carte de poezii a lui Vladimir Drăghia
Noua carte de poezii a lui Vladimir Drăghia

Pare un dur, un luptător, însă în spatele acestei imagini se ascunde un romantic incurabil. Azi, de Valentine`s Day, Vladimir Drăghia ne-a vorbit despre dragoste, despre familie și despre pasiunea lui de a scrie poezii.

Click!: De când și cum a apărut pasiunea ta pentru poezii?

Acum aproape zece ani am descoperit poezia. Inspiratia a venit într-o seară, la necaz, așa cum cred că apare la toata lumea. A stat cu mine anul acela, făcând din el unul super prolific, apoi m-a mai vizitat, episodic, pe perioade nedeterminate. Acum pare că m-a cam lăsat. Am și explicația pentru asta în ultima poezie din cartea care tocmai a aparut.

Click!: Ce te inspiră, cine îți e muza? Ți se întâmplă să te lovească inspirația la semafor, sau în toiul nopții?

Persoanele iubite, natura, natura umană. Nu, nu mă lovește la semafor. Adică mă loveste la semafor ideea, dar stau destul de mult până fac să prindă formă o poezie. Cântăresc mult fiecare cuvânt. Trebuie sa fie totul balansat, să surprindă exact atunci când trebuie, să pregătească fără să obosească, să recompenseze.

Click!: Toate poeziile sunt de dragoste. Poți să ne vorbești puțin despre latura asta a ta, sensibilă, mai puțin lăsată la vedere?

Având în vedere că este al treilea volum publicat, e foarte la vedere această latură. Ca să nu mai vorbesc despre postările din social media, unde mereu pun fotografii cu Alice (n.r. soția) și Zora (fetița lor), fiind de amândouă cât se poate de îndrăgostit. Da, sunt veșnic îndrăgostit și așa sper să rămân. Lumea din jurul nostru merită să fim veșnic îndrăgostiți.

Click!: Povestește-ne despre prima ta dragoste și cine te-a inspirat la prima poezie?

Prima poezie este despre timp și a fost scrisă în noaptea în care a murit bunicul meu. Se numeste "Nu pot trăi timpul" și încă mi se pare că e printre cele mai reușite poezii pe care le-am scris. Despre prima dragoste nu prea știu ce să-ți spun, pentru că abia acum învăț sa iubesc cu adevărat. Pot să-ți spun că e frumos, e dincolo de poezie, dincolo ce pot scrie. De aia nici nu am mai prea scris în ultimul timp.

Click!: Cum ești în preajma unei femei frumoase? Ți s-a întâmplat să te bâlbâi?

Sunt eu, și am mare noroc că a făcut copil cu mine, știindu-mă exact așa cum sunt. Sunt bâlbâit, sunt peltic, dar sunt și îndrăgostit, iar asta îmi dă puteri supranaturale.

Click!: Mai simți acei fluturi în stomac acum, în preajma soției?

Cred ca fluturii nu prea au treabă cu dragostea. Eu asociez fluturii ăia cu frica. Dragostea e despre liniște. Aș asocia-o cu cozonacul cald, că tot era vorba de stomac. :-)

Click!: Cum v-ați cunoscut, cum te-a cucerit?

Pe net, ca niște mileniali obișnuiți. :-) Nu a fost despre cucerire. Nu ne-am cucerit. Ne-am găsit, ne-am plăcut, am început să ne iubim. Cred că asta este calea firească.

Click!: Ce planuri aveți pentru Ziua Îndrăgostiților?

Nu sărbătorim zilele astea care ar trebui sa fie speciale. Am prejudicia restul zilelor și nu vrem să facem asta. :-)

Vladimir Drăghia a lansat zilele trecute la Curtea Veche Publishing noua lui carte de poezii, numită „Exerciții de dicție pentru inimi bâl-bâ-i-te”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net