Spală podele ca să-şi plătească facultatea

Ultima actualizare:

    Ziua, la locul  de muncă... (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)
Ziua, la locul de muncă... (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)

De şase ani lucrează ca femeie de serviciu. Dă cu mătura, spală geamuri şi toalete, dar nu îi este ruşine cu ceea ce face. Se străduieşte să strângă bani ca să-şi realizeze visul: să urmeze Facultatea de Arte şi să devină artist plastic.

Marinela Covrig (34 de ani) oferă o adevărată lecţie de viaţă. Deşi are o situaţie materială precară, nu a renunţat nici o clipă la visul din copilărie, acela de a deveni artist plastic. Ştie că este talentată şi vrea să demonstreze asta tuturor. „La 18 ani am ieşit de pe băncile şcolii şi am realizat că nu-mi pot continua studiile, fără bani. Părinţii nu aveau cu ce să mă ajute, iar eu a trebuit să mă gândesc la artă ca la un lucru care nu putea fi atins", a povestit Marinela.

Dar nu a renunţat. S-a angajat ca femeie de serviciu la Şcoala Generală numărul 14 „Ion Ţuculescu" din Craiova, ca să facă rost de bani. De atunci, opt ore pe zi dă cu mătura, spală geamuri, podele şi toalete. După terminarea programului însă Marinela munceşte în atelierul pe care conducerea şcolii i-a permis să şi-l amenajeze în clădire.

„Sunt zile în care lucrez de dimineaţa de la 06.00 până a doua zi dimineaţa la ora 02.00. Opt ore fac curăţenie, iar restul le petresc în atelier muncind la tapiserii lucrate manual", spune artista. „Eu am un salariu de 600 de lei pe lună, însă niciodată nu m-am plâns. De fiecare dată am luat-o de la zero şi am mers mai departe. Acum vreau să urmez Facultatea de Arte de la Iaşi", a mai declarat tânăra.

Marinela vrea să ajungă artist plastic

Marinela a început de curând să îşi vândă lucrările în două expoziţii. Ea spune că munceşte o săptămână, sau chiar şi o lună la un tablou care se vinde cu preţuri între 100 şi 400 de lei.

Profesorii de la şcoală au spus că nu au făcut niciodată diferenţe între ei şi artista care dă cu mătura. Ba chiar au şi cumpărat câteva tablouri de la ea. Marinela Covrig este apreciată de toată lumea pentru puterea de care dă dovadă zi de zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net