„Baronul” Nicușor Constantinescu, reținut în Turcia

Ultima actualizare:

    Nicușor Constantinescu va fi extrădat din Turcia (foto: Mediafax)
Nicușor Constantinescu va fi extrădat din Turcia (foto: Mediafax)

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, judecat în lipsă pentru corupție, a fost reținut de polițiștii turci, în baza unui mandat internațional de căutare. Autoritățile române au cerut oficialilor turci extrădarea baronului de Constanța pentru ca acesta să fie încarcerat în România.

UPDATE: Constantinescu vrea să vină de bună voie în România, a declarat unul dintre avocații fostului președinte al CJ Constanța. Acesta a precizat, pentru agenția Mediafax, că instanțele turcești nu au dispus arestarea lui Constantinescu fiindcă acesta a prezentat documente din care a reieșit că intenționează să se întoarcă în țară de bună voie, în această noapte sau joi dimineață, cu o cursă aeriană.

Autoritățile române știau încă de la sfârșitul lunii octombrie că fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, se află pe teritoriul statului turc. Atunci, oficialii MAE au cerut omologilor lor turci să-l caute pe Constantinescu, întrucât pe numele lui există un mandat de arestare. Acum, poliția turcă l-a reținut pe baronul de Constanța, în baza unui mandat internațional de căutare și urmează să-l extrădeze, relatează Realitatea TV.

Înainte de a ajunge în Turcia, Constantinescu s-a ascuns în Statele Unite ale Americii, unde a plecat chiar înainte de a fi arestat. Atunci, Nicușor Constantinescu reclama probleme de sănătate, fiind necesară o operație destul de complicată realizată peste Ocean. Fostul demnitar PSD suferea, conform actelor de spitalizare, de cancer de prostată. Autoritățile române au cerut și oficialilor americani extrădarea acestuia, însă solicitarea a fost refuzată.

În România, Nicușor Constantinescu are deschise cinci dosare penale, iar în trei din acestea a fost trimis deja în judecată. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri, informează Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net